„Pentru a marca cei 168 de ani împliniți de la nașterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, Centrul Cultural Mioveni, primăria orașului și Consiliul Local Mioveni împreună cu instituțiile de învățământ din oraș, organizează, joi, 30 ianuarie 2020, începând cu ora 13, în sala de spectacole a instituției, evenimentul „Cu și despre Caragiale”.

Anunţul a fost făcut azi de municipalitatea din Mioveni.

„Evenimentul va cuprinde Momente și Schițe din opera lui I.L.Caragiale, proiecte, atelier de creație ”Caragiale în Culori” și o expoziție cu lucrările realizate.

La activități vor participa elevii instituțiilor de învățământ din orașul Mioveni și elevii cursului de pictură ai Centrului Cultural Mioveni”, a mai informat Primăria din Mioveni.

Ion Luca Caragiale s-a născut în data de 30 ianuarie 1852 (1 februarie, după unele surse) în satul Haimanale, din judeţul Prahova interbelic, sat care azi îi poartă numele şi aparţine de judeţul Dâmboviţa. A trăit 60 de ani.

A fost un om de litere polivalent: scriitor, dramaturg, poet, ziarist şi pamfletar. E considerat de mulţi critici literari ca fiind cel mai mare dramaturg român. A fost ales, post-mortem, membru al Academiei Române.

Operele lui sunt, cele mai multe dintre ele într-atât de actuale, încât dau şi azi senzaţia de contemporaneitate.

sursa foto: Centrul Cultural Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here