Poliţiştii din Piteşti au dat azi iama printre membrii unei adevărate reţele, constituite în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, în scopul de a fura din banul public.

Concret, la repararea maşinilor din dotarea instituţiei (sunt 23 de maşini care aparţin Ambulanţei Argeş), se făceau nişte devize umflate, iar pe facturile de reparaţii apăreau operaţiuni care, în realitate, nu fuseseră efectuate în service.

Banii obţinuţi astfel, în mod fraudulos, se împărţeau. Şi asta nu de ieri, de azi, ci tocmai din 2018 încoace, au stabilit cei de Poliţia Economică.

Redăm mai jos comunicatul de presă primit azi de la Poliţia judeţului Argeş, în acest sens:

„În ziua de 10 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș… cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfășurat 9 percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018-2020, angajații unei instituții publice, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase materiale din decontarea de operațiuni nereale, în cadrul procesului de reparație și întreținere al autoturismelor din parcul auto al instituției, prin încheierea unor contracte de achiziţie publică.

Patru persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis azi Poliţia Argeş, prin intermediul biroului su de presă.

Vom reveni pe marginea acestui subiect.

Actualizare – Cei patru angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş duşi la audieri sunt directorul de achiziţii, directorul tehnic, directorul economic, precum şi şefa instituţiei, doctoriţa Luminiţa Paul.

Dr. Luminiţa Paul, şefa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş

Toţi sunt audiaţi, în această după-amiază, la sediul Poliţiei Judeţene Argeş.

sursa foto: arhivă IGPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here