N-a crezut că există Covid şi a plătit cu viaţa. O poveste tragică, despre ignoranţă, povestită de şefa Ambulanţei Argeş

Date:

Share post:

Sunt mulţi compatrioţi care nu cred în ruptul capului că virusul Covid-19 există. „Sunt doar interesele producătorilor de vaccinuri şi de măşti”, spun mulţi. E ca şi când ai spune că nu există caniculă, ci doar interesele producătorilor de sucuri, bere sau îngheţată. Din păcate, uneori, ignoranţa de acest fel se plăteşte cu suferinţe şi chiar cu viaţa.

Printr-o astfel de situație a trecut de curând o familie. Venind din vacanță, soția, în vârstă de 52 de ani, s-a simțit rău. Soțul a sunat la salvare spunând că este doar o răceală. De fapt, femeia era infectată cu Covid-19, iar organismul ei nu a mai rezistat mult. Povestea a fost făcută publică chiar de managerul Serviciului de Ambulanță Judeţean Argeş, dr. Luminiţa Paul, într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulatată “A crede sau a nu crede în Covid-19”.

Este un semnal de alarmă pentru toate persoanele care cred că tărie că virusul este doar un mit și refuză de la bun început ajutorul specializat, precum și vaccinarea, ca modalitate preventivă de ocolire a complicațiilor medicale.

“A CREDE SAU A NU CREDE ÎN COVID-19.

Vineri noaptea, apel la 112: ,,soția mea, 52 de ani, este răcită de două zile”. Alertăm imediat un echipaj. La caz, femeia abia respiră. I se acordă primul ajutor, este testată COVID-19 pozitiv la testul rapid antigenic. Saturația 17% fără oxigen, 34% cu oxigen. Anunțăm UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe – n.r.)

Medicul așteaptă echipajul și merge cu pacienta direct la ATI. Îl sun pe soț pentru a cere detalii și să văd cum se simte. Îmi spune că au venit de două săptămâni de la mare și soția a răcit de la aerul condiționat. Urma tratament cu Gentamicină la recomandarea medicului de familie, de o săptămână. El zice că este bine, nu are nimic.

Îi propun să-i trimitem o ambulanță să-l testeze. Refuză. Îi comunic că soția este într-o stare foarte gravă. Începe să plângă. Îl informez că are obligația să stea acasă, pentru că va fi sunat a doua zi de la DSP. Sâmbătă dimineață verific dacă doamna a fost declarată la DSP și aflu că peste noapte s-a stins.

Soțul deja sunase la 112. A fost testat pozitiv la testul rapid antigenic și a solicitat să se interneze. Situația ne-a șocat pe toți, motiv pentru care am considerat că este bine să o cunoașteți. Chiar dacă unii mă criticați pentru deschiderea mea, vă asigur că eu vă respect pe toți! Condoleanțe familiei!”, a scris dr. Luminiţa Paul.

De menţionat că nici femeia decedată, nici soţul ei, nu se vaccinaseră pentru că niciunul nu credea în existenţa virusului.

Concluziile care se desprind din povestea doctoriţei: vaccinarea anti-Covid vă poate salva viaţa. Iar dacă chiar nu vreţi – sau nu puteţi – să vă vaccinaţi, măcar protejaţi-vă, protejaţi-i şi pe cei din jur şi, mai ales, cereţi ajutor medical specializat în caz de îmbolnăvire.

sursa foto: Facebook/Luminita Paul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum să organizezi un coffee-tasting pentru prieteni și familie

Organizarea unui coffee-tasting pentru prieteni și familie poate transforma...

Maximizarea eficienței spațiului din grădină: soluții de depozitare inovatoare

În agitația cotidiană, găsirea unui refugiu relaxant în propria...

Cum să te protejezi financiar în timp ce participi la jocuri de noroc

Așa, hai să vorbim direct și fără ocolișuri. Te...

Asociația Învață pentru Tine, meditații gratuite pentru copii nevoiași. Meditatorii sunt profesori voluntari

Asociația Învață pentru Tine, înființată de soții Sergentu, oferă...

Profesorul universitar Adrian Papahagi, despre coșmarul care ne bântuie aceste zile

Filologul și eseistul Adrian Papahagi a publicat zilele trecute...

Teatrul zilelor noastre: „Liviu Ciulei”, de la Pitești

Se-nțelege, cred, că e vorba de un festival de...