Muzica zilelor noastre: Un alt Răpciune…

Date:

Share post:

…la Filarmonica Pitești. Căci a intrat în pâine noua stagiune. A șaisprezecea, dacă nu mă-nșel.

 Ce-a cuprins el? La început, pe Tiberiu Dragoș Oprea. Reîntors acasă, ca dirijor. Cu un program de piese simfonice de mare popularitate. Semnate de Verdi, Bizet, Borodin și alții. Apoi pretinsul ”Proconsul Simfonic”. ”Proconsul” da, simfonic ba. 

Chiar dacă pe scenă erau și niște membri ai orchestrei locale. Pe care i-am văzut doar, nu și auzit. Sonorizarea dovedindu-se clar deficitară. Clapa, tobele și basul trupei popiste acoperind tot. Nici măcar Bodo n-a avut parte de un sunet corespunzător. Așa că trecem la Tiberiu Soare și Sorin Rotaru. Percuționist bucureștean, acesta din urmă.

A optat pentru o lucrare de marimbă, purtând semnătura brazilianului Rosauro. Septuagenar în finalu` ăstui octombrie, în mâini și azi, atractiv, cu baghetele. La rându-i, Tibi a mai demonstrat o dată că-i un vrednic șef de orchestră. A ales ultrainspirat suita secundă din baletul ”Romeo și Julieta”, de Prokofiev. Pătrunzându-ne adânc în inimi cu ea. Smulgându-ne ropote de aplauz meritate cert. De lăudat, reinvitat neapărat…

Diana Jipa şi Ştefan Doniga

 A urmat Alexandru Tomescu (foto sus, în prim plan), violonist pregnant și tehnic din plin. I-a fost echipier, la pupitru, Constantin Adrian Grigore. După, ”Harmonia Mundi”. Un recital interesant de vioară și pian. Susținut de Diana Jipa și Ștefan Doniga. Apoi, iarăși un concert. Cu Ladislau Csendes, profu` din Conservator (”Toamna” vivaldiană, apreciabilă în a sa interpretare) și Mădălin Sandu. Studentu-i cândva, în prezent concert-maistru aici, la Pitești. A condus un alt cadru didactic din instituția menționată mai sus, Alexandru Ganea (vrednic ieșindu-i ”Eroica” beethoveniană). Și el, unu` de-ai casei de atâția ani.

Jazz la Filarmonica Piteşti

Luna încheindu-se c-o seară de jazz. Pianistu` originar din urbe, Petrică Andrei fiind și de astă dată potrivit cu band-ul argeșean de profil. Cântare cu ritm și culoare sonoră. Mai explozivă desigur de s-ar fi alăturat pe scenă Sebastian Burneci, Cătălin Milea (amândoi, suflători versați în domeniu).

Sau Costinel Mirea. Om de bază-n trupa mare, cândva, dar, îndeosebi, un violonist exploziv în jazz. Îndepărtat abuziv de cineva orgolios și nerealist. Atât, deocamdată. Nu peste multă vreme va fi trecut în revistă și Brumărelul în curs, cu noutățile sale. S-auzim de bine!

sursa foto: Facebook/Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...