Muzica zilelor noastre: Cum e cu jazzu’ la Pitești

Date:

Share post:

 Chiar dacă cineva-și arogă azi incorect paternitatea ideii unei structuri de ăst fel la filarmonica urbei, bine că e, până la urmă. Firește, nu existența, singură, e de apreciat. Că, dacă-i lipsită de calitate, nu face banii.

Ceea ce m-a determinat să fiu reticent în privința ei. Mai cu seamă când urcă pe scenă într-o anume componență nu tocmai nimerită. Evident, nu formula extinsă, de combo, ar fi problema, ci asocierea instrumentiștilor. Fincă genu’ nu-i totuși la îndemâna oricui. Și autenticitatea sa poate fi știrbită în unele cazuri.

 Așa că, luna aceasta, curiozitatea m-a adus iarăși în sală. Voiam să văd ce iese-n trei și cum sună Barani, Pană, Iordache fără anume colegi. Ei bine, constatările sunt pozitive. Băieții s-au descurcat rezonabil, făcându-mă să cred că-n timp ar putea să devină convingători pe de-a-ntregu’.

Cu o condiție, totuși, pentru evitarea monotoniei insinuante pe nesimțite: să aibă alături invitați de soi. Sorin Zlat jr. a fost unul.

Puiu Pascu, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Capriel Dedeian, Marius Mihalache, Luiza Zan, Irina Sârbu, alți câțiva în viitor. Nu în ultimu’ rând, Costinel Mirea. Un violonist născut, nu făcut pentru jazz. Pe care nu știu cine din instituție nu-l mai agreează. De parcă aceasta n-ar trăi din banii publici. Altfel spus, după ce că publicu’ se-mpuținează pe zi ce trece, cei rămași încă mai suportă și nazurile cuiva fără tact…

 Dar, fincă tableta are limitele ei, să închei astfel despre trio: Florin a ieșit din rutina armonistului strict și-a improvizat. Alex a lăsat chitara bas, luând în brațe contrabasul (cu doză). Iară Gabi, vrednic baterist, s-a arătat și de astă dată un component de nădejde. Una peste alta, o cântare dezamăgitoare defel. Făcându-mă să zic: simplu și curat este uneori, cert, mai adecvat. Mai potrivit, mai reușit. În jazz, cel puțin. Neîndoios în speță…

sursa foto: Facebook/Filarmonica Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

S-a oprit într-o mașină parcată

În urmă cu puțin timp pompierii intervin în municipiul...

O seară cu fetele – ce nu trebuie să lipsească pentru o distracție ca pe vremuri

S-a întâmplat să te uiți prin pozele vechi, de...

A fost inaugurată pasarela din cartierul Tudor Vladimirescu, spre noul Argeș Mall

Azi a fost inaugurată pasarela auto și pietonală care...

Opțiuni noi pentru WhatsApp: funcții de filtrare a mesajelor (Digitalio)

WhatsApp anunţă introducerea a trei filtre pentru accesarea mai rapidă a...

Alte 25 de microbuze electrice pentru școli din mediul rural din Argeș, cu bani din PNRR

Ieri a fost semnat contractul pentru furnizarea a 25...