Muzica zilelor noastre: Ce fuse-n februarie vecin?

Date:

Share post:

  Preponderent, artiști sud-coreeni. Cu câțiva vest-europeni în combinație. Adică ”marele” festival cu care ne-a ”obișnuit” de niște ani încoa` concert-maistrul Mădălin Sandu.

Interesant oarecum, da’ nu spectaculos nici de astă dată. Mai degrabă excesiv, când te gândești câți alții, realmente valoroși, faimoși, nu urcă pe scena instituției piteștene, al cărei bilanț lunar îl prezint, pe scurt, în tabletă.

Așa că trecem la Simina Croitoru și Walter Hilgers. Violonista bucureșteană venind și cu micuța Eva, fiica-i moștenitoare-n preocupări să zicem. Au cântat un bis împreună pe corzi, aplaudate inevitabil. Deși, din punctul unora de vedere, Walter Hilgers fuse eroul serii.

Walter Hilgers, alături de Simina Croitoru şi de membrii orchestrei Filarmonicii Piteşti

Căci se arătă iară ca un dirijor redutabil. Profesionist incontestabil și entuziast cât cuprinde. Neamț serios, priceput vădit în ceea ce face. Meritând a presta la pultul oricărui colectiv simfonic (românesc măcar) fără doar și poate. Motiv să-i fi dedicat deja un articol special, publicat până acum ici-colo…

CITIŢI ŞI: Muzica zilelor noastre: O baghetă de admirat oriunde, oricând

   Le-au urmat, deloc nepotrivit, Tiberiu Oprea și Răzvan Dragnea. Primu`, a cărui evoluție s-a consolidat în timp, e la pupitrul casei de la începuturile ei. Dragnea, după obicei, clăpar puternic, virtuoz și atractiv. Bucureștean, prof în materie la Universitatea Pitești. Care, binevenit, dădu viață unui fain concert al franțuzului Saint-Saëns.

Un nou recital l-ar scoate și mai dihai în relief, nouă priindu-ne îmbelșugat. De altfel, că adusei vorba de recitaluri, n-ar strica nici unu` cu Mădălin Voicu jr. Căruia îi stă cu mult mai nimerit ca interpret decât în alte posturi (a se vedea conferințele neconferințe susținute deocamdată la filarmonica argeșeană). Iar Nicolae Dumitru, după evoluția solo anterioară, merită indiscutabil un concert…

  Și pentru că trebuie să închei totuși textu`, îl amintesc pe acordeonistu` Fernando Mihalache. Cu fine sonorități latino. În compania orchestrei, condusă de Alexandru Ilie, de la Operetă.

Apoi, pe Costin Grigore. Și-acesta un dirijor cu oarece vechime p-aci. Și rezultate, desigur. În tandem c-o pianistă tot sud-coreeană. Eunju Lee. Fără a uita programu` de jazz oferit în premieră de brașoveanca Dalma Kovács (foto sus). Acompaniată bine de trioul specific al instituției.

Cam atât. Că, potrivit unor promisiuni cărora mi-s nevoit să le acord încredere pân` la proba contrarie, ar fi loc de mai bine în continuare…

sursa foto: Facebook/Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...