Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești este și anul acesta gazda unui număr foarte mare de elevi și cadre didactice care au ales să participe la programul educațional „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun” în instituția muzeală.

Muzeul Golești  oferă un cadru natural plin de istorie și tradiții, dar și o serie de ateliere de creație menite să dezvolte imaginația și îndemânarea elevilor.

În săptămâna 15-20 aprilie 2019, elevi de la 65 de școli din București, Argeș, Teleorman, Prahova, Buzău, Dolj, Vâlcea, Dâmbovița, Giurgiu s-au înscris la programul educațional „Școala Altfel”, ce se desfășoară la Muzeul Golești.

Elevii participă și la atelierele organizate de Muzeul Golești :

  1. Atelier de încondeiat ouă
  2. Atelier de pictură pe ouă
  3. Atelier de pictură pe ceramică-farfurii și căni
  4. Atelier de ţesături
  5. Atelier de păpuși

Fiecare atelier va fi coordonat de un meșter popular sau de un artist plastic și are ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești, precum și dezvoltarea simțului artistic, cromatic și de manualitate al elevilor .

Lecțiile de istorie a neamului, tradiții și obiceiuri românești din lumea satului sunt oferite elevilor de către muzeografii, restauratorii și conservatorii Muzeului Golești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here