De regulă, startul spre marea performanţă, în mai toate ramurile sportive, se ia din copilărie sau cel mult din adolescenţă. Există, însă, şi excepţii de la această regulă. Una dintre acestea o reprezintă profesoara de educaţie fizică şi sport Iulia Cordea, din Câmpulung Muscel. După numai câteva luni de antrenamente asidue de culturism şi fitness are deja în palmares două clasări pe podium la competiţii de valoare.  Nota bene, la 43 de ani!

 Iulia Cordea se mândrește astăzi cu două premii importante: locul III la concursul Tiger Classic București (categoria Master Wellness) și locul II la Cupa României (categoria Master Wellness).

Nu doar munca asiduă i-a asigurat cele două locuri care plasează Câmpulungul la începutul unui drum promițător în ale fitness-ului și culturismului, ci și îndrumarea pe care a primt-o de la Emilian Știrbu, antrenorul care i-a supravegheat permanent evoluția.

Premierea de după concurs, încununarea tuturor eforturilor

Iulia Cordea a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Pitești, iar în prezent este antrenor personal și instructor internațional de kangoo jumps, aerobic și step. La onorabila vârstă de 43 de ani, câmpulungeanca a obținut rezultate remarcabile la cele două concursuri și a ales să vorbească cu pasiune despre prima experiență pe scenă, dar şi despre ambiție și curaj.

Reporter: Deși a fost primul concurs de acest gen, sportul nu era străin de dumneavoastră. Cum ați reușit să vă păstrați forma fizică atât de bine?

Iulia Cordea: Am avut o pregătire de 5 luni în care am fost trecută prin mai multe etape. Atât fizice, psihice, dar mai ales artistice. Alături de echipa cu care lucrez, am reușit să aduc pe scenă o formă cu care am concurat cot la cot cu sportivi consacrați, atât din țară, cât și din străinătate.

R: Cum a fost sentimentul de a fi înconjurată de oameni atât de bine pregătiți? A reprezentat un impediment?

I.C.: Știam în linii mari că unui debutant îi este mai greu să țină piept sportivilor deja consacrați. Dar acest aspect a avut un impact motivațional asupra mea. În fond, este o onoare să concurez alături de campioni.

R: Cu siguranță eforturile au fost pe măsura rezultatelor. Ce sacrificii ați făcut pentru a atinge performanța?

I.C.: Fără sacrificii nu poți obține un rezultat pozitiv, dar și acest aspect a fost constructiv. Nimic nu este greu când îți dorești cu adevărat. Motivația vine din interior și din dorința de a fi mai bun. Susținută din spate de echipa cu care lucrez, totul pare mai ușor.

Antrenamentul zilnic e obligatoriu pentru performanţă

R: Ce sentiment aveți atunci când urcați pe scenă? Reflectoarele și spectatorii vă oferă putere sau forma fizică de invidiat e suficientă?

I.C.: Acele câteva minute pe scenă sunt de neegalat, merită tot efortul depus. Practic, emoțiile momentului sunt transpuse în zâmbet, feminitate și o atitudine pozitivă.

R: Cum vi s-a schimbat viața după acest concurs?  Pentru municipiul nostru trebuie să fi fost o mândrie ce-aţi reuşit.

I.C.: Nu doar premiile au adus aprecierea celor din jur, ci întreaga exprimare scenică și de ansamblu. Un sportiv de performanță este un exemplu, ne comportăm ca atare. Sunt fericită că până acum municipiul nostru a câștigat prin mine două trofee.

R: Din exterior sunteți o femeie puternică. Cum mențineți echilibrul între viața de mamă, de femeie și de sportiv?

I.C.: Sunt o femeie puternică, dar și norocoasă. Am alături de mine familia, mă susține în totalitate și, din acest punct de vedere, viața mea este o poveste frumoasă.

R: În ce direcție vă doriți să evoluați de acum încolo? Care sunt planurile de viitor?

I.C.: Mă pregătesc pentru Campionatul Național și Sesiunea Competițională de Toamnă. Drumul meu este lung, sunt în primul an competițional, dar nu mă opresc aici.

sursa foto: arhivă personală Iulia Cordea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here