Claudia Nechita, tânăra care face istorie în Câmpulung Muscel cu rezultatele remarcabile pe care le are în competițiile sportive, la categoria box, ne mai face mândri încă o dată. După ce a avut un parcurs remarcabil la Jocurile Olimpice de la Tokyo, câmpulungeaca obținut încă o medalie, de argint, la turneul internaţional „Balkan”, organizat la Sofia.

A 7-a ediție a Balkan Tournament a debutat miercuri, fiind antrenate în competiție 15 echipe naționale, și anume: Bulgaria, Chile, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Norvegia, România, Rusia, Slovenia, Elveția, Uzbekistan și Țara Galilor, plus provincia sârbă Kosovo.

Claudia Nechita (foto, în stânga imaginii) a avut o evoluţie impecabilă la primul meci, amintind de cel care i-a deschis drumul către olimpiadă, luptându-se cu adversara unguroaică Szabina Szucs. Câmpulungeanca și-a dovedit și de această dată forța, puterea de muncă și sutele de ore petrecute în sala de box, obținând o victorie remarcabilă, notată cu 5-0 de arbitrii judecători. La finalul tuneului, Claudia Nechita a obţinut argintul.

Claudia ne mărturisea în urmă cu puțin timp, imediat după Jocurile Olimpice de la Tokyo, că-și petrece extrem de mult timp la antrenamente, dar și că a trebuit să renunțe la momente importante din viața ei pentru a fi mereu pregătită să-și facă țara mândră.

Referitor la victoria de acum, recompensată cu o medalie de argint de toată frumusețea, Claudia Nechita își exprimă entuziasmul, cu la fel de multă modestie și cu gândul la viitor: Campionatul Mondial din decembrie 2021.

“Astăzi s-a încheiat la Sofia turneul internaţional „Balkan” unde România a reuşit să ia două medalii, una de argint şi una de bronz… Sunt foarte mulţumită de evoluția pe care am avut-o aici, am boxat 4 meciuri cu sportive destul de puternice în care mi-am demonstrat mie că sunt într-un proces de creştere şi asta îmi dă o şi mai mare încredere pentru Campionatul mondial care va fi la începutul lunii decembrie anul acesta! Le mulţumim tuturor celor care sunt lângă noi şi ne susțin,în special antrenorilor noştri!” scrie sportiva pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Claudia Nechita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here