Eduard Şerban şi Vali Ioniţă, antrenorul său

Judo-ul românesc continuă să facă paşi importanţi pe plan internaţional, asta şi datorită rezultatelor foarte bune obţinute de sportivii argeşeni. Este cazul lui Eduard Şerban, legitimat la FC Argeş, care anul trecut devenea campion mondial de cadeţi, la categoria 90 kg. La competiţia găzduită de Santiago de Chile, judoka alb-violet a reuşit să învingă în finală un sportiv din Japonia, ţara de origine a judoului.

Rezultatul obţinut de Eduard Şerban este cea mai mare performanţă din ultimii ani obţinută de oraşul nostru la sporturile individuale. De asemenea, de 23 de ani, niciun judoka din România nu mai cucerise o medalie mondială de aur. Ultimul titlu a fost adus de Alexandru Lungu, la juniori, în 1994. La feminin, Alina Dumitru (2000) şi Carmen Bogdan (2002) sunt ultimele campioane mondiale ale acestui sport atractiv.

Eroul de la Santiago se anunţă deja o mare promisiune a sportului românesc.

Eduard Şerban şi-a trăit cu modestie momentul său de glorie. Este un tânăr ca toţi cei din generaţia sa, are 18 ani, doar că este… campion mondial. Secretul performanţei ni l-a spus chiar el: „Să ajungi pe podium nu este deloc uşor. Sunt în spate multe ore de antrenament, multă muncă, renunţări, sacrificii, dar merită. Când eşti deasupra tuturor ai senzaţia că pluteşti, pentru moment. Când cobori de pe podium revii cu picioarele pe pământ şi o iei de la capăt. Gloria este trecătoare. Trebuie să munceşti de două ori mai mult ca să te menţii, ca să fii cel mai bun. Nu talentul te urcă pe podium, ci munca şi seriozitatea. O medalie îţi dă mai multă încredere în forţele proprii, dar trebuie să continui pe aceeaşi pantă ascendentă, să nu cobori”, este de părere Eduard Şerban.

Recent, sportivul pregătit de Valentin Ioniţă a fost recompensat de Primăria şi Consiliul Local Piteşti cu suma de 10.000 lei, în timp ce antrenorul său a primit 5.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here