„Mugurii folclorului argeşean”, la a XII-a ediţie

Date:

Share post:

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează între 20-22 august Festivalul Concurs de interpretare vocală și instrumentală de muzică populară „Mugurii folclorului argeșean”, eveniment aflat la a XII-a ediție. Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani împliniți și își propune descoperirea de tinere talente, cunoașterea de către tineri a cântecului și costumului tradițional, precum și redescoperirea, promovarea și valorificarea tezaurului etnofolcloric din Argeș și Muscel.

În urma unei preselecții riguroase, pe lista concurenților se regăsesc 50 de copii din tot judeţul.

Concursul se va desfășura la Grădina de vară din Pitești, de la 18,30, iar pe 22 august va avea loc Gala laureaților, urmată de un spectacol susținut de cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești: Clasele de canto muzică populară de la Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni, Schitu Golești, Mihăești și Poienarii de Muscel, Fluierașii de la Corbi, Țiterașii de la Galeș, Ansamblurile de mandoline de la Albota și de la Cicănești, Ansamblurile de dansuri Doruri de câmpie – Hârsești, Murgulețul – Popești și Pițigaia – Stâlpeni. 

Se va acorda un singur Trofeu „Mugurii folclorului argeșean”, în valoare de 200 de lei, iar câștigătorul va interpreta piesa și în cadrul Festivalului Național de Muzică Tradițională Veche „Sus pe Argeș la izvoare” organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești în 17-18 octombrie 2019. 

Premiile vor fi acordate pe categorii de vârstă, acestea constând în bani: premiul I – 200 de lei, premiul II – 150 de lei, iar premiul III – 100 de lei.


Spectacolele vor fi prezentate de actrița Luiza Stoica, expert în corpul de experți al Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, iar acompaniamentul concurenților va fi asigurat de Orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii, dirijor Cătălin Iancu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular