În ciuda repetatelor avertismente şi rugăminţi ale celor de la Salvamont Argeş, de a nu hrăni urşii şi de se evita apropierea de aceştia, mai mulţi turişti îşi pun ei înşişi vieţile în pericol, confundând urşii cu nişte pisici flămânde.

Unii merg cu inconştienţa până într-acolo încât se apropie de urşi la o distanţă atât de mică, încât un eventual atac al animalului ar fi de neevitat.

În imaginile alăturate se vede o astfel de mostră de inconştienţă crasă a unor turişti, care nu numai că şi-au pus ei înşişi vieţile în pericol de moarte, dar au pus-o în acelaşi pericol şi pe cea a unui prichindel.

Acesta priveşte curios şi nevinovat cum tatăl sau bunicul său dă de mâncare unui urs aflat la numai 2-3 metri, în vreme ce un altul e la alţi 2-3 metri.

Scenele s-au petrecut ieri, la prânz, pe versantul sudic al Transfăgărăşanului, o zonă predilectă a urşilor, siliţi de defrişările masive să coboare tot mai mult şi mai des înspre aşezările umane.

Din fericire, urşii nu au atacat, de data aceasta. Nici nu vrem să ne gândim la eventualele consecinţe, dacă ar fi făcut-o.

sursa foto: Cezar Machidon/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here