Nici n-a apucat bine să se usuce cerneala de pe coala pe care ministrul de Interne, Carmen Dan, şi-a scris demisia (asta ca să nu fie demisă), că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a şi anunţat că ministrul ALDE al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, e ca şi plecat din Guvern.

Acesta ar urma să fie înlocuit, cel mai probabil, de o traseistă politică veroasă, pe nume Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor pe vremea guvernării USL (PSD-PNL) și europarlamentar până în primăvara aceasta.

Mănescu a fost, acum vreo 10-15 ani, o mare speranţă a liberalilor, însă, între timp, a trecut la ALDE. O să revenim pe larg despre dna Mănescu, după ce numirea sa ca ministru se va fi oficializat.

Moş Meleşcanu, ajuns la 78 de ani, a fost şi el un traseist politic notoriu.
A avut două mandate de senator: unul în 1996-2000 (din partea PDSR, actualul PSD) și altul în 2004-2008, dar din partea PNL.

A fondat, la începutul anilor 2000, un partid numit Alianţa pentru România (ApR), care a dispărut după ce n-a intrat în Parlament, în anul 2000.

A fost de trei ori ministru de Externe, în guvernele Văcăroiu (1992-1996), Ponta (10-18 noiembrie 2014) și Grindeanu-Tudose-Dăncilă (2017-2019).

A fost și ministru al Apărării, în Guvernul Tăriceanu (2007-2008), ministru interimar al Justiției (15 ianuarie – 29 februarie 2008), dar şi director al SIE, între 2012 şi 2014.

„Am discutat cu mai mulți colegi din conducere… voi propune remanierea ministrului de Externe. Cred că percepția despre ministru îi afectează capacitatea de lucru, cât și în cadrul Guvernului”, a spus, ieri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

La ultimele două alegeri (prezidenţialele trecute şi europenele de anul acesta), Meleşcanu s-a remarcat umilind în masă românii aflaţi peste hotare, cărora le-a făcut imposibilă exercitarea dreptului elementar, constituţional, de a vota.

I s-a cerut demisia de nenumărate ori pentru acest lucru, dar fără rezultat. Se pare, însă, că până aici i-a fost.

Chiar şi remaniat, însă, moş Meleşcanu n-o va duce deloc rău: are, pe lângă pensia normală, graţie anilor săi de muncă, şi două pensii speciale, una de fost parlamentar şi una de fost diplomat.

Numai pensiile speciale însumează vreo 10.000-12.000 de lei lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here