Monica Macovei: „Război împotriva Justiţiei, pentru protejarea infractorilor, pornit de PSD-ALDE-UDMR”

Date:

Share post:

Reproducem mai jos o opinie politică a europarlamentarului independent Monica Macovei, referitoare la recentele modificări ale Codurilor penale şi de procedurăpenală, operate de Coaliţia de la Putere, cu sprijinul UDMR şi a aleşilor celorlalte minorităţi naţionale.

Dna Macovei a fost aleasă europarlamentar în 2009, pe lista fostului PDL, apoi realeasă în 2014. A fost, de asemenea, ministru al Justiţiei în perioada decembrie 2004-aprilie 2007.

La alegerile europarlamentare din acest an nu şi-a mai anunţat candidatura pentru un nou mandat.

Un nou război împotriva justiției, țării și pentru protejarea infractorilor, pornit de PSD&ALDE și UDMR

Devine obligatoriu ca modificările la Codurile penale să fie atacate la Curtea Constituțională, iar președintele să nu le promulge. Nu poți face legi doar pentru ca Dragnea și alți politicieni infractori să scape nepedepsiți!

PSD&ALDE și UDMR au redus termenele de prescripție, au modificat abuzul în serviciu, au eliminat infracțiunea de neglijență în serviciu și au dezincriminat parțial prevederile privind infracțiunile de dare de mită și cumpărare de influență, au redus la jumătate pedepsele pentru furt din banii publici dacă se pun banii la loc.

Mai mult, procurorii nu mai pot ridica la percheziții probe care dovedesc alte infracțiuni în afară de cea pentru care a fost autorizată percheziția, așa încât, dacă găsesc dovezi pentru alte infracțiuni, nu le pot folosi,

înregistrarea de către un martor a unei conversații purtate de un inculpat cu o altă persoană într-un loc privat nu mai este probă, iar denunțurile pot fi făcute în maximum un an de la comiterea faptei pentru ca o persoană să poată beneficia de reducerea pedepselor, așa încât vor fi denunțate și cercetate tot mai puține infracțiuni grave.

Toate modificările sunt lovituri pentru lupta cu corupția și sunt făcute pentru salvarea infractorilor.

Dispreț total față de Comisia de la Veneția aflată acum în România pentru a analiza situația din justiție: cei 180 de apărători ai corupților din Parlament, care au votat modificările la Codurile penale, și-au văzut liniștiți de protejarea lor.

Comisia de la Veneția a recomandat de câteva ori ca articolele care dezincriminează infracțiuni de corupție să fie reconsiderate pentru a nu slăbi lupta împotriva corupției.

„Ce să ne spună Comisia de la Veneția?”, se întreba sfidător Iordache (deputatul PSD Florin Iordache, cel cu „altă întrebare” – n.r.), sigur pe voturile pentru apărarea infractorilor.

Ceea ce Comisia de la Veneția și Comisia Europeană ne-au spus răspicat este că ne abatem de la democrație, că legea nu mai este pentru toți, iar politicienii infractori se pun deasupra legii”,

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...