Monica Macovei: „Dăncilă a predat ţara baronilor locali, prin ordonanţă de urgenţă”

Date:

Share post:

Ordonanţa de urgenţă emisă ieri, de Guvernul Viorica Dăncilă (la pachet cu alte nouă asemenea ordonanţe), prin care e modificat Codul Administrativ, va avea efecte profund nocive, îndreptate împotriva românilor, e de părere europarlamentarul independent Monica Macovei.

Deşi aflată la final de mandat, fără să mai fi candidat la un altul, dna Macovei rămâne acelaşi critic acerb al guvernării PSD-ALDE-UDMR.

Redăm mai jos ultima sa declaraţie politică, formulată azi, pe tema Codului Administrativ.

„Pentru serviciile aduse partidului, primarii și președinții consiliilor județene, precum și alți aleși locali cu funcții de conducere vor avea mai multe beneficii:

–  nu mai răspund pentru legalitatea actelor pe care le adoptă. Răspunderea este transferată la funcționarii publici. Primarii și presedinții de consiliu județean vor răspunde numai pentru «oportunitatea» actelor administrative.

– primesc pensii speciale, aprobate de Guvernul Dăncilă în ciuda faptului că au fost declarate neconstituționale.

–  vor putea concesiona sau închiria bunuri de patrimoniu mult mai ușor, doar cu majoritate simplă de voturi în consilii, față de 2/3, cât era până acum.

–  vor avea o protecție specială, pentru că funcționarii care sesizau fapte nelegale nu vor mai fi protejați prin lege, deci ilegalitățile vor fi mai greu de cercetat.

În plus, prin acest Cod administrativ, dorit de Dragnea când era în fruntea PSD, președintele țării trebuie să accepte sau să refuze în maximum 10 zile un ministru propus de partidul/coaliția de guvernământ. (Iar de refuzat, poate o singură dată – n.r.)

Pentru PSD, politizarea totală a instituțiilor statului este o prioritate. În justiție, au introdus deja mecanisme de control asupra judecătorilor și procurorilor.

Acum se ocupă de politizarea totală a administrației publice, de care cetățenii au nevoie zilnic și care este cel mai aproape de cetățeni.

Funcționarii publici sunt acum la mâna primarilor și președinților de consilii județene, riscul este ca administrațiile locale să se umple de oameni de la partid (nu mai există acest risc, sunt deja pline de nepoţi şi pile – n.r., care vor servi partidul, și nu oamenii.

Dăncilă și guvernul ei au făcut o administrație publică împotriva oamenilor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...