Eurodeputatul Monica Macovei a atras atenţia, zilele trecute, printr-o declaraţie politică, asupra faptului că evoluţia statului de drept în România şi acţiunile coaliţiei de la Putere riscă să scoată, de facto, România din Uniunea Europeană.

Redăm mai jos integral o declaraţie politică în acest sens, a doamnei Macovei.

„Sub patronajul condamnatului definitiv Liviu Dragnea, trăim o perioadă neagră, când se pune în discuție viitorul României alături de țările democratice.

Toate acțiunile PSD&ALDE din România, cu ajutorul UDMR, nu fac altceva decât să îngrijoreze statele membre, în care justiția este independentă, presa este liberă, legea se respectă și toți sunt egali în fața legii. Din cauza acestor acțiuni ale PSD&ALDE, România riscă pe zi ce trece să devină irelevantă la discuțiile despre reașezarea Uniunii, să fie lăsată în afara nucleului important din UE.

Mai mult, «decizia care se va lua prin referendumul de la sfârșitul acestei săptămâni este o declarație de independență», spunea aseară Marian Munteanu.

Planul lui Dragnea de a scoate România din lumea democratică pentru a deveni o dictatură în care el și prietenii lui politici cu dosare penale să nu răspundă pentru nimic devine tot mai periculos pentru români.

Discuția despre ieșirea României din UE este dovada de netăgăduit a trădării intereselor românilor de a trăi în libertate și democrație în Europa, care ne aduce și bani, și valori. Trebuie să ne unim și să oprim orice acțiune împotriva românilor!”

Doamna europarlamentar Monica Macovei este printre cei mai apreciaţi politicieni români prezenţi în legislativul european. În cercurile politicii europene de vârf, dumneaei este percepută ca un exponent al luptei împotriva corupţiei.

sursa foto: facebook Monica Macovei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here