Cunoscutul jurnalist economic Moise Guran demontează azi, într-un articol publicat pe site-ul său, mitul creşterii pensiilor şi salariilor în economia românească, arătând că totul nu e altceva decât o imensă minciună, cu serios iz infracţional.

De asemenea, colegul Moise Guran arată că majorarea pensiilor, cu care Puterea se laudă că a operat-o, e o adevărată cutie a Pandorei, cu efecte cel puţin nocive pe termen lung.

„…aș dori să mă adresez pensionarilor, părinții noștri, cei atât de mințiți și manipulați de politicieni fără scrupule.

Pensiile sunt alimentate din contribuții și singura soluție reală pentru creșterea lor este creșterea numărului de angajați din economie și o creștere de producție care să implice natural creșterea salariilor.

Forțarea creșterilor salariale, fără o creștere corelată a producției, conduce la inflație, adică la diminuarea puterii de cumpărare și a pensiilor și a salariilor.

Aceste realități nu se rezolvă dintr-o dată. Nu poți spera la o explozie a creșterii numărului de salariați când noi nu mai avem suficienți oameni care doresc să muncească.

Criza demografică prelungită implică dificultăți economice majore, pe care nu le vom rezolva însă cu minciuni.

Refuzați-i pe mincinoși! Creșterea pensiilor din ultimii doi ani s-a făcut pe credit, printr-o aruncare semnificativă a chetuielilor în viitor, pe spatele nepoților dumneavoastră. Refuzați-le acestor populiști mita electorală pe care v-o oferă pentru a vă îndatora nepoții!”, scrie Moise Guran pe site-ul său.

Articolul integral poate fi citit aici:

https://www.moise.ro/2019/02/18/minciuna-excedentului-de-la-pensii-este-una-penala/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here