Moda lansată de Nicolae Văcăroiu merge ca unsă: directori de şcoli, numai cu carnet de partid

Date:

Share post:

Ieri, la conferinţa de presă a PSD Argeş, pe lângă multele vorbe goale care se rostesc cu astfel de ocazii, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a venit şi cu ceva interesant.

„Au venit la mine niște directori de școli și mi-au arătat că aveau în buzunar adeziunea la PNL. Li s-a spus clar că, dacă nu intri în PNL, de mâine nu mai ești director!”, a spus dl Gentea.

Nu se pune problema să nu-l credem pe primarul Gentea şi pe cei de la PSD, chiar dacă PNL neagă din răsputeri „astfel de practici”.

Toată lumea ştie că aşa se ocupă funcţiile şi demnităţile publice în România, de decenii. Aşa se ocupau şi când la Putere era PSD, aşa se ocupă şi acum, când la Putere e PNL. Şi în judeţul Argeş, şi în toate celelalte, fără excepţie. Geme presa de exemple de felul ăsta, n-are rost să mai discutăm pe această temă.

„Moda” datează din vremea când prim-ministrul României era Nicolae Văcăroiu, iar la conducerea ţării era FDSN-ul lui Ion Iliescu, care şi-a schimbat denumirea, prin 1993, în PDSR, Partidul Democraţiei Sociale din România (ca şi cum ar exista democraţie nesocială, fără demos, într-o paranteză fie vorba).

Atunci, dl Văcăroiu a lansat o amplă campanie prin care să-i silească pe directorii de tot felul să se înscrie în PDSR, determinând presa vremii să numească fenomenul „pedeserizarea directorilor”. Cei mai mulţi au cedat şi au atras după sine supranumirea PDSR ca partid al directorilor.

Nea Nicu Văcăroiu, pozând într-un afiş electoral într-un „om integru, de acţiune”

Mulţi au uitat aceste lucruri. Ele s-au perpetuat, însă, până azi, chiar şi după alternanţele de la Putere din 1996, 2004 şi cele care au urmat. Carnetul de partid a rămas cerinţă obligatorie pentru ocuparea celor mai multe funcţii. S-a mai schimbat, în funcţie de ciclurile electorale, culoarea carnetului, dar procedeul a rămas acelaşi: aşa cum în armată funcţia bate gradul, în civilie carnetul de partid bate competenţa.

Ceea ce dovedeşte că moş Văcăroiu (a ajuns între timp la venerabila vârstă de 78 de ani) a fost, în felul lui, un vizionar. Un vizionar al ticăloşiei politice, care a făcut şi face extrem de mult rău ţării.

surse foto: captură video Digi24, Olx

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular