Mobilizare nemaivăzută a pompierilor, pentru stingerea incendiului de lângă pensiunea Cristal

Date:

Share post:

Incendiul izbucnit azi, puţin după prânz, la ieşirea din Piteşti spre Câmpulung, în apropiere de pensiunea Cristal, e la această oră stins complet.

Pentru stingerea lui, însă, pompierii argeşeni s-au mobilizat ca niciodată. Iniţial, fuseseră trimise trei autospeciale de stingere, apoi încă două, pentru ca în final să se ajungă la un total de 13 autospeciale de stins incendiile.

A fost o mobilizare de forţe fără precedent în istorial ultimilor ani.

Iniţial, s-a aprins un fânar. După care, de la acesta, vâlvătăile s-au extins la alte câteva imobile.

„Primele echipaje (de pompieri – n.r.) au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la mai multe construcții și a fost nevoie de intervenția echipajelor cu 13 autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat din cadrul a mai multor subunități din județ.

Intervenția a fost una dificilă deoarece hidranții din zonă nu acopereau necesarul de apă, neavând presiunea suficientă, motiv pentru care a fost nevoie ca autospecialele să se alimenteze de la hidranți aflați la distanțe mai mari de locul evenimentului, iar în același timp șapte din cele 13 autospeciale de stingere au efectuat alimentarea celorlalte șase, care acționau la stingerea incendiului.

În urma eforturilor depuse de pompieri, flăcările au fost oprite din dezvoltarea la celelalte imobile aflate în imediata apropiere.

În eveniment au ars trei case și o anexă gospodărească (fânarul respectiv – n.r.), toate cu o suprafață totală de aproximativ 800 mp”, a informat biroul de presă al ISU Argeş.

„La locul incidentului va rămâne o autospecială pentru a supraveghea zona și pentru lichidarea eventualele focare, care s-ar putea reaprinde. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire”, a mai informat ISU Argeş.

sursa foto: ISU Argeş

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...