Moartea asistentei Nicoleta Pantea, investigată de conducerea Spitalului Judeţean Piteşti

Date:

Share post:

Vestea decesului subit al asistentei medicale Nicoleta Pantea, de la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Piteşti, a şocat lumea medicală argeşeană. Femeia, una dintre cele mai vechi şi experimentate asistente de Cardiologie, a încetat din viaţă la vârsta de 58 de ani, chiar în spitalul pe care l-a slujit cu devotament decenii la rând.

În spaţiul public au apărut, chiar în ziua aceea, mai multe acuzaţii care vizează maniera în care cazul Nicoletei Pantea a fost tratat de către colegii ei de serviciu, medici şi asistenţi de la camera de gardă şi de la 2-3 secţii ale spitalului, secţii între care asistenta ar fi fost plimbată ore la rând.

Cea mai blândă expresie care ar putea descrie acuzele respective ar fi aceea de neglijenţă în serviciu. Cu consecinţe dramatice, după cum s-a văzut.

În această situaţie, conducerea Spitalului Judeţean din Piteşti a reacţionat, dispunând efectuarea unei anchete administrative, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al instituţiei spitaliceşti, pe care-l redăm mai jos:

„Urmare a decesului colegei noastre, care a survenit la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a dispus efectuarea unei anchete administrative privind îndeplinirea obligațiilor personalului în sensul respectării circuitului pacientului.

De asemenea, în vederea stabilirii existenței unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic. Conducerea Spitalului Județean transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate”, se menţionează în comunicatul de presă citat.

sursa foto: Spitalul Judeţean Piteşti

Vizite4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...