Filmul de debut al regizorului Ladj Ly, „Mizerabilii/ Les Misérables”, nominalizat la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 şi câştigător al premiului juriului la Cannes 2019, va fi proiectat sâmbătă, 8 februarie 2020, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București”.
Filmul, care a avut premiera în România pe 24 ianuarie 2020, a fost descris de marile publicații americane drept „un protest pasional în numele unei întregi generaţii, al cărei viitor a fost, în mare parte, exclus”, fiind numit „un strigăt înflăcărat împotriva opresiunii”.
Nefiind vorba despre o nouă ecranizare a clasicului roman scris de Victor Hugo, filmul poartă totuși același titlu deoarece acțiunea acestuia se desfășoară, la fel ca în roman, în Montfermeil, suburbia muncitorească unde regizorul a crescut și unde, un secol mai târziu, mizeria e încă prezentă, iar violenţa poliţiei rămâne un factor important.
Lansat la Cannes 2019, „Mizerabilii” a fost primit cu ovaţii, concurând pentru Premiul Juriului alături de filmele unor regizori celebri precum Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi Xavier Dolan.
Prețul unui bilet la „Mizerabilii” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here