Fostul ministru de resort Daniel Funeriu, omul care decis, în 2011, ca examenele de Bacalaureat să se susţină sub supraveghere audio-video, a devoalat miza reală din spatele intenţiei de dată recentă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, al cărei preşedinte, Simion Hăncescu, propusese anularea Bacalaureatului 2020.

Dl Hăncescu ar fi vrut ca diplomele de Bacalaureat să se acorde anul acesta fără examen, în baza mediilor din anii de liceu la materiile corespunzătoare fiecărei specializări.

„Eu vă traduc ce este în spatele acestor interese ilegitime ale sindicatelor. În 2011, după ce am făcut primul Bac cu camerele de luat vederi, deci primul Bac corect, numărul de studenți a scăzut drastic, iar universitățile private au pierdut 360 milioane de euro anual, pentru că ele aveau 580 de mii de studenți, iar după Bac-ul corect au mai avut doar 70 de mii.

Deci iată care sunt interesele: Bani, în locul interesului educațional al copiilor.

Și acum nu mă miră că va fi o avalanșă de solicitări pentru ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă și nu pe baza unui examen corect”, a declarat ex-ministrul Funeriu (foto) la postul de radio Europa FM, citat de site-ul de educaţie edupedu.ro

„Dacă Bacalaureatul se dă tuturor, pe baza mediilor de la clasă, portița aceasta va fi folosită de un număr uriaș de elevi, mai ales cei care au picat în generațiile trecute și care conform legii au dreptul să se înscrie. 

Deci Bac-ul ar putea fi luat de foarte mulți care nu-l merită”, a mai punctat dl Funeriu.

Într-un astfel de scenariu, completăm noi, universităţi celebre de la noi, gen „Spiru Haret”, s-ar umple din nou de „studenţi” incapabili să rezolve o ecuaţie de gradul I sau care nu fac diferenţa dintre teză şi diateză.

Iar o dată cu amfiteatrele fabricilor de diplome, s-ar umple, fireşte. şi conturile proprietarilor, cu sume de ordinul câtorva sute de milioane de euro anual.

Iar peste câţiva ani, riscăm să avem iarăşi în funcţii de răspundere şi decizie în stat personaje gen Marius Budăi, Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, Marcel Ciolacu şi alţii asemenea.

Sunt o grămadă de carierişti, nu doar la PSD, ci prin toate partidele, care au CV-uri împopoţonate cu fel de fel de titluri universitare şi academice, dar care n-au dat un examen serios în toată viaţa lor.

Tocmai de aceea, salutăm poziţia fermă a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, care a anunţat că examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională se vor susţine şi anul acesta, ca de obicei. Cu măsurile de precauţie necesare în actualul context, evident.

Copiii noştri trebuie să înveţe într-o bună zi că pentru muncă şi învăţătură nu există substitut.

Articolul din care am citat mai sus poate fi accesat prin link-ul de mai jos:

Acest text este unul de opinie şi trebuie tratat ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here