Modificarea legislativă iniţiată de deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, care prevedea că inculpații pentru evaziune fiscală scapă de răspundere penală dacă acoperă integral prejudiciul produs, plus 20% din suma datorată, a fost declarată azi neconstituţională de către CCR.

Curtea Constituţională a României a argumentat că demersul legislativ al dlui Rădulescu este „de natură a încuraja astfel de fapte antisociale şi nu de a descuraja evaziunea fiscală, respectiv prejudicierea statului și, implicit, a contribuabililor”.

„Lista celor care ar fi beneficiat de lege este lungă. Pe ea se află și apropiați ai lui Dragnea, precum Marian Fișcuci și Petre Pitiș, ultimul acuzat de evaziune fiscală în dosarul Tel Drum.

Dar și Dumitru Mișu, directorul fermei de porci care a aparținut fiului lui Liviu Dragnea, condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Pe listă mai sunt și politicieni, precum deputatul ALDE Dorinel Ursărescu, condamnat pentru evaziune fiscală cu produse petroliere, sau actualul ministru pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, acuzat de evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani. Dar și Ilie Niță, vicelider al grupului ALDE din Senat”, se arată într-un comunicat al USR Argeş.

sursa foto: USR Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here