„Mită” pentru vaccinare

Date:

Share post:

Mai multe ţări din Europa, inclusiv în România, s-a ajuns să se recurgă la un soi de”mită” (tot felul de stimulente) pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-Covid, combinată cu restricţii din ce în ce mai multe pentru persoanele nevaccinate. Cele mai dure măsuri împotriva celor nevaccinaţi le-au luat Franţa şi Pakistanul.

Franţa a adoptat cea mai strictă măsură, impunând unor anumite categorii de lucrători din sectoare cheie să se vaccineze (sănătate, aşezăminte sociale, companii aeriene etc). De asemenea, Parisul a anunţat că va restricționa accesul la activități de agrement, în mijloace de transport în comun etc, pentru persoanele nevaccinate.

Pakistanul a trecut la ceva mult mai neconvențional: întreruperea semnalului telefonului mobil pentru cei care refuză să primească vaccinul împotriva Covid-19.

Alte ţări precum SUA, Hong Kong, Canada, Letonia, Polonia, Serbia şi Suedia încearcă să stimuleze populaţia cu sume de bani şi premii pentru cei care se vor vaccina. În România, precum şi în alte state ca Regatul Unit, Germania, Grecia, precum şi anumite zone din Israel, li se oferă diverse bunuri şi chiar mâncare gratis celor care se vaccineză. E deja cunoscută campania cu mititeii gratis, de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular