MirceaDraghici
MirceaDraghici

Preşedintele României, dl Klaus Iohannis, a anunţat în această seară că va refuza din nou – pentru a treia oară – propunerile PSD pentru funcţiile de ministru la Dezvoltare, respectiv la Transporturi.

La Dezvoltare, PSD a propus-o pe dna Lia Olguţa Vasilescu, iar la Transporturi, pe deputatul de Argeş Mircea Drăghici.

De trei ori au fost propuşi cei de mai sus, şi tot de trei ori preşedintele Iohannis i-a refuzat.

Potrivit unor surse apropiate de Palatul Cotroceni, şeful statului nu o vrea pe dna Vasilescu ministrul Dezvoltării din simpla cauză că nu se pricepe la aşa ceva. Dumneaei e absolventă de Litere la Universitatea din Craiova.

În ce îl priveşte pe dl deputat Drăghici, motivele ar fi două: nici nu se pricepe (dl Drăghici e „la bază” subinginer de Autovehicule Rutiere, făcut ulterior inginer „plin” la Piteşti), dar are şi mai multe şi serioase probleme de natură penală.

Probleme penale mari şi serioase pentru deputatul de Argeş Mircea Drăghici

Preşedintele Iohannis şi-a motivat astfel refuzul de a-i numi pe Drăghici şi pe Vasilescu ca miniştri:

„Rezolvarea e cât de poate de simplă – Guvernul trebuie să îndeplinească condițiile, să prezinte actele celor nominalizați în conformitate cu legislația în vigoare, iar PSD să vină cu propuneri care mă conving pe mine și pe ceilalți că ministerele vor fi bine conduse”.

Deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici a fost propulsat în politică de fostul senator şi preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Pe de altă parte, fostul director general al uzinei Dacia, regretatul Constantin Stroe, nu-l avea deloc la inimă pe Drăghici, pe care l-a considerat mereu „un parvenit…care nu se pricepe la nimic”.

De altfel, „părintele Daciei” spunea, adesea, că „Drăghici nu e bun nici de magazioner”.

Dl deputat Drăghici e trimis în judecată într-un dosar şi cercetat penal în altul, ambele pentru fapte asimilate corupţiei. Soţia sa e, de asemenea, trimisă în judecată într-un dosar, tot pentru fraudarea banilor publici.

sursa foto: Facebook/Mircea Drăghici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here