Trezorierul PSD, deputatul de Argeş Mircea Drăghici, a ajuns azi la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiat, în această după-amiază, în dosarul cheltuirii subvenţiilor primite de PSD.

Colegii de la „Newsweek” România au scris că deputatul Mircea Drăghici, împreună cu soţia sa, Georgiana, au beneficiat de aproximativ 1,8 milioane de lei din aceşti bani, plus trei Mercedes-uri de lux pentru folosinţă personală.

Potrivit investigaţiei de presă a celor de la „Newsweek”, fosta televiziune Absolut TV Mioveni, controlată de soţii Mircea şi Georgiana Drăghici, a primit aproximativ două milioane de lei din subvenţiile alocate de stat PSD-ului.

https://newsweek.ro/investigatii/caracatita-jurnalistilor-si-analistilor-platiti-de-psd-cu-10-milioane-de-lei-din-bani-publici

În dosarul în care a fost audiat în această după amiază deputatul Drăghici, mai multe nume cunoscute ale lumii presei vor fi invitate pentru a le explica procurorilor pentru ce au primit sume mari de bani de la PSD.

„Doru Bușcu, directorul revistei „Cațavencii”, a încasat 52.000 de euro pe lună, prin cele două firme ale sale. În total, peste un milion de euro.

Bogdan Chirieac, patronul site-ului DC News, a primit de la PSD, doar în 2018, impresionanta sumă de 1.157.149 de lei (250.000 de euro).

Marius Pieleanu, proprietarul sondajelor caricaturale făcute de Avangarde, a primit peste un milion de lei (aproape 250.000 de euro).

Mirel Palada, alt sociolog de casă al PSD, a încasat 213.188 de lei (aproape 50.000 de euro).

Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu, de la site-ul pro-corupție Luju.ro, au primit 308.216 lei (67.000 de euro).

Liviu Alexa, proprietarul „Ziar de Cluj” și al NCN TV, a încasat 431.000 de lei (94.000 de euro).

Marius Ghilezan, „editorialist” la „România liberă”, dar și consilier al lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului, a primit de la PSD un „bonus” de 120.000 de lei (26.000 de euro)”, informează colegii de la ziaristii.com

La ieşirea de la DNA, deputatul Drăghici a declarat televiziunilor că nu înţelege de ce a fost chemat acolo şi că, oricum, „de câte ori a urmat o campanie electorală am fost chemat la DNA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here