Mircea Drăghici, fost deputat PSD şi trezorier al partidului, rămâne la închisoare, a decis Înalta Curte

Date:

Share post:

Mircea Drăghici, fost deputat PSD de Argeş şi fost trezorier al partidului, rămâne în continuare la închisoare, a decis azi un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), potrivit portalului instituţiei judecătoreşti.

„Trimis anul trecut în spatele gratiilor, pentru cinci ani, în urma condamnării primite de la magistrații de la Înalta Curte de Casație şi Justiție, Mircea Drăghici, fostul deputat al PSD Argeş şi fost trezorier al PSD, încearcă să scape de închisoare”, informasem ieri, citând un articol apărut în ultima ediţie tipărită a săptămânalului Impuls de Argeş, semnat de Adi Ilinca.

Dl Drăghici declarase recurs în casaţie, ceea ce înseamnă că, dacă recursul i-ar fi fost admis, ar fi trebuit să fie pus în libertate, iar procesul în baza căruia a fost condamnat, reluat de zero.

Recursul în casaţie al ex-deputatului Mircea Drăghici a fost respins

Magistraţii Înaltei Curţi au decis, însă, altceva: „Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe împotriva deciziei nr. 227 din data de 1 iulie 2021, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 340/1/2021”, se arată pe portalul ÎCCJ.

În plus, fostul deputat va trebui să achite statului suma de 200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare, au mai decis judecătorii, azi. Sentinţa este definitivă, nu mai există nicio cale de atac.

Ex-deputatul Mircea Drăghici (foto sus, în centrul imaginii) a fost condamnat, în iulie anul trecut, la 5 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare (două fapte) şi se află încarcerat de atunci la Penitenciarul de la Mioveni (Colibaşi).

El ar putea fi eliberat din închisoare abia după ispăşirea a două treimi din pedeapsă, adică undeva spre finalul anului 2024.

sursa foto: Facebook/PSD Argeş, scj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...