Mircea Drăghici a încercat să-şi scape pielea, ameninţându-i voalat pe inspectorii Autorităţii Electorale Permanente

Date:

Share post:

După cum a anunţat presa – inclusiv noi – ieri, deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici, fost trezorier al partidului, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Anchetatorii îl acuză pe deputatul Drăghici de comiterea mai multor infracţiuni de delapidare, în sensul că ar fi folosit banii primiţi de partid, ca subvenţie din banul public, pentru a-şi cumpăra o vilă în cartierul rezidenţial Pipera din Bucureşti şi o maşină Mercedes.

Din rechizitoriul prin care dl Drăghici a fost trimis în judecată mai reiese, însă, încă un lucru semnificativ: deputatul argeşean ar fi încercat să-şi scape pielea, ameninţându-i (voalat, e drept), pe inspectorii care-i controlau activitatea.

Totul a pornit de la un articol publicat de colegii de la revista Newsweek România. În baza acelui articol, inspectorii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au demarat un control la PSD, pentru a vedea dacă banii primiţi de partid ca subvenţie sunt cheltuiţi conform legii, în scopurile anume precizate de legiuitor.

„Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a încercat să acopere faptele de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.. prin oprirea controlului efectuat de către AEP la (….) în legătură cu utilizarea subvențiilor, relevante în acest sens fiind declarațiile martorilor (….) potrivit cărora pe parcursul derulării controlului, inculpatul s-a prezentat membrilor echipei de control, i-a atenționat pe aceștia că va fi următorul președinte al Autorității Electorale Permanente și și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care echipa de control își desfășura activitatea și solicita înscrisuri care să justifice modul în care fuseseră cheltuite sume de bani din subvenții acordate formațiunii politice”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Într-adevăr, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat, de mai multe ori, să îl numească pe deputatul Drăghici în funcţia de ministru al Transporturilor, demnitarul argeşean a fost „în cărţi” pentru ocuparea postului de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Numai că această sinecură grasă a ajuns, finalmente, la altcineva, iar dl Drăghici a rămas pe dinafară.

De acum încolo, Justiţia îşi va spune cuvântul.

surse foto: Facebook, Direcţia Naţională Anticorupţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...