Mircea Drăghici
Mircea Drăghici

În această seară, agenţiile de presă de la Bucureşti au relatat că, după o şedinţă în formulă restrânsă a conducerii PSD, principalul partid de guvernământ a venit cu alte două propuneri de miniştri, pe cele două locuri rămase libere în guvern.

Azi, şeful statului anunţase că refuză să îi numească în funcţii pe Ilan Laufer (propus la Dezvoltare) şi pe Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Transporturi.

Pentru cele două portofolii vacante, PSD a decis să îi propună pe deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici (foto)  pentru postul de ministru al Transporturilor.

Numele deputatului Drăghici mai fusese avut în vedere pentru acest portofoliu, dar PSD a optat apoi pentru aceeaşi Olguţa Vasilescu.

Iniţial, Mircea Drăghici fusese sărit din schemă

În ce o priveşte pe aceasta din urmă, Liviu Dragnea pare a o ţine în braţe exact cum o ţinea fostul preşedinte Traian Băsescu pe infractoarea Elena Udrea.

Altfel nu se poate explica de ce PSD revine cu numele Olguţei Vasilescu, de data aceasta pentru postul de ministru al Dezvoltării.

Astfel, fosta PRM-istă Olguţa devine un personaj policalificat, în stare să conducă vreo trei ministere, în viziunea liderilor PSD.

Dacă, în ce îl priveşte pe dl deputat Mircea Drăghici, nu i se pot reproşa decât problemele penale nerezolvate încă şi faptul că (vorba regretatului Constantin Stroe) „nu se pricepe la nimic”, Olguţei Vasilescu i se poate reproşa că prea se pricepe la toate.

Or, ultimul personaj politic din România care se pricepea la toate a fost Nicolae Ceauşescu, care a murit împuşcat.

Decizia de numire sau nu a acestor personaje caraghioase în funcţii ministeriale aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

De fapt, după ce a refuzat-o pe Olguţa Vasilescu la Transporturi, preşedintele nu-l mai poate refuza pe Drăghici, indiferent cât de nepriceput ar fi acesta.

Cu dna Vasilescu, însă, vorba francezului, „c’est autre chose”. Probabil, va fi chemată să se pronunţe Curtea Constituţională.

Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here