Mioveniul, legături strânse cu un oraş din China cu populaţie cât o treime de Românie

Date:

Share post:

Primăria şi administraţia locală din Mioveni lucrează, pare-se, asiduu, la strângerea legăturilor cu municipalităţi din străinătate. În ultima vreme, în special cu cele din China.

Zilele trecute, primarul Mioveniului, dl Ion Georgescu, s-a străduit să fie gazdă bună pentru o delegaţie de oficiali a municipalităţii din Taizhou, un oraş-port la Marea Chinei de Est, situat la circa 300 km sud de Shanghai şi care e o dată şi jumătate mai mare decât Bucureştiul.

Iar care, împreună cu zona periurbană adiacentă, adăposteşte o populaţie cam o treime din câtă are toată România.

La vizita la Mioveni a participat, de asemenea, şi o delegaţie de oameni de afaceri din Taizhou.

Referitor la acest moment de cooperare cu oaspeţii chinezi, dl Ion Georgescu a precizat următoarele, prin intermediul paginii sale de socializare:

„Administrația din Mioveni continuă seria întâlnirilor cu omologii chinezi, punctând încă o vizită oficială a unei delegații formată din reprezentanți ai guvernului local al municipiului Taizhou, regiunea Zhejiang, dar si specialiști în agricultură.

Partener în organizarea acestei vizite și gazdă a delegației în prima zi au fost orașul Topoloveni și primarul Gheorghiță Boțârcă.

Vizita delegației oficialilor chinezi are două proiecții: una în spectrul administrativ-politic și alta în domeniul agro-alimentar, oaspeții arărându-se foarte interesați de stabilirea unor relațiii economice și schimburi comerciale în sectorul agricol și al produselor agro-alimentare.

În acest sens, în prima parte a zilei, la Primăria Mioveni a avut loc o discuție la care au participat prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, secretarul CJ Argeș, Ionel Voica, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Argeș, Vasile Roman, președintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș, George Caval, președintele Federației Patronatelor Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Argeș, Ion Glișcă, conducerile primăriilor Mioveni și Topoloveni, reprezentanți ai principalilor agenți economici care produc preparate alimentare din legume, fructe și carne sau produc vinuri (RadicStar Ștefănești, Bunătăți de Topoloveni și Casa de Vinuri
Ștefănești).

Pe lista obiectivelor vizitate în județ s-au aflat Fabrica de conserve, semipreparate, dulcețuri și produse agro-alimentare „Bunătăți de Topoloveni”, fabrica de produse din carne „RadicStar” Ștefănești și Casa de Vinuri Ștefănești.

Cum unul dintre obiectivele vizitei este stailirea de noi contacte economice și furnizori de materie primă în domeniul procesării alimentelor, oaspeții a fost impresionați de calitatea produselor si standardele la care se ridică alimentele realizate aici, gustul autentic și modul tradițional de preparare.

Vizita delegației din China va continua la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, un reper importat aflat pe agenda oficialilor din Taizhou.

Un aspect aparte pentru administrația locală a orașului Mioveni îl reprezintă grija permenanetă pentru mediu și implementarea celor mai inovative și eficiente soluții de mediu pentru tratarea apelor uzate și reducerea nămolurilor rezultate în urma procesului de epurare.

Astfel că delegația din Taizhou s-a arătat interesată să facă o vizită pe platforma Stației de Epurare a orașului, unde s-a constatat că procesul aplicat la Mioveni este asemanător cu cel din China și, în plus, (oaspeţii de acolo – n.r.) ne pot ajuta cu soluții mai eficiente pe care aceștia deja le utilizează în prezent”, a încheiat primarul Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș, victorie indolentă cu Progresul Spartac: 1-0 chinuit

FC Argeș a învins azi codașa codașelor, Progresul Spartac...

Horoscopul pentru luna februarie pentru zodia Balanță

Luna februarie vine cu promisiuni de schimbări și oportunități...

Noul Renault Scenic E-Tech electric, Maşina Anului 2024 la Salonul Auto de la Geneva

Noul Renault Scenic E-Tech electric a fost ales Maşina...

Hidrocentrala Vidraru, greu de retehnologizat. Zilele acestea, a şasea tentativă

Hidrocentrala Vidraru e la a şasea tentativă de retehnologizare,...

Muzica zilelor noastre: O baghetă de admirat oriunde, oricând

În mâinile sigure și energice ale germanului Walter Hilgers....

Protecția mașinii tale de intemperii – mai importantă ca oricând în zilele noastre 

Indiferent de climatul în care locuiești sau de zonele...