O veste extraordinară a venit, recent, de pe lotul 1 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel care urmează să lege Sibiul de localitatea Boiţa, situată chiar la intrare în defileul Oltului.

Lucrările au avansat cu mult înaintea graficului de execuţie convenit contractual cu constructorul, firma austriacă Porr Construct Gmbh şi subsidiara sa din România, Porr Construct SRL Bucureşti.

Lucrările au început în data de 30 martie anul acesta, având un termen de execuţie de trei ani. Dacă ritmul în care s-a muncit până acum va putea fi păstrat de constructor, sunt şanse reale ca tronsonul de autostradă de 13,67 km să fie gata în aproximativ doi ani, doi ani şi câteva luni.

E un lucru care, pe şantierele autostrăzilor româneşti, l-a mai reuşit doar constructorul româno-slovac al mini-autostrăzii Borş-Biharia, parte a autostrăzii Transilvania.

Un alt tronson al autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel cuprins între Piteşti şi Curtea de Argeş, e în faza de proiectare, iar celelalte trei tronsoane, în cea de licitaţie.

sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură, captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here