Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vești excelente în Argeș: ”S-a turnat asfalt pe circa 90% din tronsonul Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii spre Sibiu!”

Date:

Share post:

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședinte PSD, a fost astăzi împreună cu Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, pe o parte din traseul autostrăzii Pitești – Sibiu pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Însoțiți de primarul municipiului Curtea de Argeș Constantin Panțurescu, de directorul general CNAIR Cristian Pistol și de reprezentanți ai firmei constructoare, Sorin Grindeanu și Ion Mînzînă au ajuns și la tunelul de la Momaia care va asigura legătura dintre tronsonul Pitești – Curtea de Argeș și restul autostrăzii peste munți spre Sibiu.

Cu acest prilej, ministrul Sorin Grindeanu a remarcat ritmul acelerat al lucrărilor și a punctat faptul că pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș deja s-a turnat asfalt pe aproximativ 90% din lungimea totală, iar lucrările la tunelurile “Daniela” și ”Alina” care străpung Dealul Momaia sunt la peste 50% din stadiul de execuție.

CITIȚI ȘI: Austriecii de la Porr Construct lucrează zi şi noapte la tunelul de pe lotul de autostradă Curtea de Argeş-Tigveni (galerie foto/video)

”Sunt extrem de mulțumit”

”La acest tunel de la Tigveni am fost în octombrie anul trecut împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, iar acum am venit din nou să vedem stadiul lucrărilor. Voi reveni în lunile viitoare să vedem progresul. Vreau să mulțumesc constructorului și autorităților locale și județene care și-au dat tot concursul pentru ca acest proiect să decurgă așa cum trebuie, a existat și există o colaborare permanentă.

Aici este cea mai grea lucrare și s-a trecut deja de 50% pe cele două tunele. Eu sunt extrem de mulțumit. Să știți, de asemenea, că este asfalt pe 90 și ceva la sută din tronsonul de peste 30 km Pitești – Curtea de Argeș. Avem 3 sau 4 puncte critice care implică unele traversări la care se lucrează la finisaje.”, a spus Sorin Grindeanu.

”Colaborare excepțională cu Ministerul Transporturilor”

”Colaborarea pe care o avem cu Ministerul Transporturilor și în special cu ministrul Sorin Grindeanu este nu foarte bună, ci excepțională! Și lucrul acesta se vede în infrastructura județului Argeș, atât prin lucrările realizate deja pe drumurile naționale, cât și la alte lucrări care sunt în derulare cum ar fi Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova.

Prin colaborarea pe care o avem direct cu Ministerul Transporturilor vom avea și Drumul Expres Pitești – Mioveni. Ritmul în care se lucrează și voința de care dau dovadă cei din echipa guvernamentală sunt de salutat. Acum se vede o voință politică incredibilă pentru a dezvolta infrastructura județului Argeș și pentru ca lucrurile să intre în normalitate!”, a declarat Ion Mînzînă.

CITIȚI ȘI: Cristian Pistol, șeful CNAIR: ”Constructorul va lucra zi și noapte în perioada în care circulația pe DN7 Valea Oltului e închisă”

Tunelul cu galerie dublă care străpunge Dealul Momaia (2 galerii principale separate și paralele, câte una pentru fiecare sens de mers, denumite Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești, și Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu) are 1350 de metri – sau 2700 metri lungimea totală a ambelor galerii –, iar pe progresul actual ar urma să fie străpuns la finalul anului cu estimarea de finalizare a lotului Curtea de Argeș – Tigveni (10 km) în 2026.

sursa foto: CNAIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alina Gorghiu a anunțat azi aducerea în țară a unui alt fugar internațional

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat azi repatrierea a...

Eroii anticomuniști ai ”Republicii de la Bârgău”, între care trei argeșeni, comemorați în Bistrița. La ei acasă sunt necunoscuți

Zilele trecute, la Prundu Bârgăului (Bistrița-Năsăud), eroii anticomuniști care...

Argentina și Columbia, în finală la Copa America 2024. În finala mică, Uruguay și surpriza Canada

Naționalele din Argentina (campioana mondială en titre) și Columbia...

Euro 2024, ultimul act: Anglia și Spania vor juca, duminică, finala competiției

În finala Euro 2024 se vor întâlni, duminică seară,...

(Video) Two foreign tourists were saved by car horns from a deadly bear attack on Transfăgărășan road

The two unconscious tourists narrowly escaped death, saved by...

(Video) Doi turiști, salvați din ghearele unui urs, pe Transfăgărășan, de claxoanele mașinilor

Doi turiști au fost salvați de claxoanele mașinilor de...