Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a obținut medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se desfășoară în aceste zile. Ministrul a obținut premiul la proba de urmărire individuală 4.000 m pe velodrom. Acesta a fost felicitat pe pagina de Facebook a Guvernului României de premierul Florin Cîțu.

Pe lângă prim-ministru, Eduard Novak a fost felicitat și de alți colegi, precum Kelemen Hunor, căruia i-a răspuns cu multe mulțumiri pentru susținerea necondiționată:

“Mulțumesc mult, Kelemen Hunor! Mulțumesc mult întregii echipe UDMR! Sunt mândru să fac parte din această echipă și sunt recunoscător pentru fiecare mesaj de susținere și pentru încrederea acordată de colegii mei.”

Surpriza zilei a venit din partea Anei Maria Popescu (Brânză), scrimera care a obținut aceeași medalie, de argint, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care s-au desfășurat în urmă cu o lună. Atunci, Eduard Novak a avut o reacție neînțeleasă încă, fiind extrem de critic cu performanța sportivei. Ana Maria Popescu nu s-a lăsat mai prejos, cerându-i ministrului să obțină dânsul aurul dacă ea nu a reușit.

Scrimera a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak la intrarea în țară, iar la conferința de presă a avut un discurs dur în ceea ce îl privește. Cu toate acestea, astăzi, Ana Maria Popescu l-a felicitat pe Eduard Novak pentru medalia obținută și chiar s-a declarat bucuroasă pentru încă o performanță a sportivilor români. Securea conflictului – război ar fi mult prea mult spus – a fost îngropată, aparent, între cei doi.

Carol Eduard Novak, actualul ministru român al Tineretului şi Sportului (UDMR) are 45 de ani, e de origine maghiară şi s-a născut la Miercurea Ciuc, în Harghita. A practicat patinajul viteză de performanţă, până în 1996; când se pregătea să participe la Olimpiada de la Nagano, a suferit un grav accident rutier la Luduş, în judeţul Mureş, în urma căruia i-a fost amputată glezna unui picior.

După accidentare, Novak a trecut la ciclism, fiind campion paralimpic în 2012, la Londra, la urmărire individuală, şi vicecampion la ciclicm pe pistă. A adus, de asemenea, mai multe alte medalii României, inclusiv în competiţii dedicate cicliştilor fără niciun fel de handicap fizic.

sursa foto: Facebook/Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here