În urmă cu puţin timp, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat în cadrul unei conferinţă de presă, data limită la care întrecerile sportive ar trebuie să înceapă.

În 25 mai sau 1 iunie, Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Sănătăţii, trebuie să decidă dacă fotbalul va reîncepe şi în ce condiţii.

Nu văd niciun fel de motiv ca echipele să dramatizeze că două săptămâni sau o lună de zile vor sta în cantonament. Nu vreau să risc în a avansa o dată vizavi de Liga 1. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competițiile pentru a ne trimite echipele în competițiile europene. Îndată ce vom reporni antrenamentele, așa că puteți anticipa răspunsul meu privind reluarea Ligii 1.

Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să știm dacă putem relua competițiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competițiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar.

Încercăm să redeschidem sportul în condiții de maximă siguranță pentru toți. Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive. O vom face, dar gradual, cu maximă precauție. Am studiat modele similare din Uniunea Europeană și vă pot asigura că totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înțelegere.

Am pregătit împreună cu Ministerul Sănătății cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni.

Din data de 15 mai, se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfășura individual și în aer liber. Vorbesc de sporturile organizate și de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea  ciocanului, suliței), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, kartingul, moticiclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu vele și pregătirea fizică generală.

În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor”, a declarat Ionuț Stroe la conferința de presă.

Reamintim că la Liga 3, campionatul a fost oprit. Nu va retrograda nimeni, vor promova mai puţine echipe din „judeţeană”, iar în liga 2 vor promova direct liderii cu cel puţin 3 puncte avans.

Între ei, FC Universitatea Craiova.

Altfel, primele clasate care nu sunt despărţite de mai mult de două puncte vor juca meciuri de baraj.

Cele mai recente informații privind sportul începând cu data de 15 mai. În direct de la sediul MTS.

Publicată de Ionuț Stroe pe Miercuri, 13 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here