Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut azi o întâlnire cu prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, la sediul din Piteşti al Prefecturii.

Cei doi au discutat despre sistemul sanitar din Argeș și despre modul cum spitalele din județ au făcut față crizei COVID.

Prefectul județului și ministrul Sănătății au discutat inclusiv despre modalități de eficientizare a activității unităților sanitare din Argeș. Ministrul a fost informat despre problemele din spitalele argeșene, fiind la curent cu mare parte dintre ele (e vorba aici de bulibăşeala cu schimbările repetate de directori/manageri – n.r.)

Guvernul României acordă o importanță deosebită Argeșului, fapt dovedit de numeroasele vizite în județ ale membrilor Cabinetului Orban. De altfel, primul ministru (corect, prim-ministrul – n.r.), Ludovic Orban, a vizitat Argeșul de trei ori luna trecută (la Dacia, la Mioveni, la semnarea contractului pentru trosonul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu la sediul Instituției Prefectului și la Ștefănești, la inaugurarea Muzeului Național Brătianu).

În ultima perioadă au venit în Argeș mai mulți membri ai Guvernului, precum: ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, ministrul Economiei, Virgil Popescu și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Vizita de azi a ministrului Sănătății confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, atenția pe care Guvernul o acordă Argeșului, dar și faptul că activitatea prefectului Emanuel Soare este apreciată la nivel central.

Ministrului Nelu Tătaru i s-a luat temperatura la intrarea în Prefectură

Întâlnirea cu prefectul Emanuel Soare a avut loc după ce joi dimineață ministrul Sănătății a fost la Mioveni. Acolo, ministrul a efectuat o vizită unde a evaluat la fața locului situația Spitalului Orășenesc Mioveni.

Acesta a luat la cunoștință faptul că spitalul nu funcționează la capacitatea maximă de la inaugurare. Și asta deoarece cei care au aprobat funcționarea unității nu au asigurat și finanțarea pentru numărul total de paturi din spital (aproximativ 250).

Ministrul a promis că analizează posibilitatea de a asigura finanțarea necesară, de la Guvern, pentru ca spitalul să ofere servicii complete, care să vină în sprijinul cetățenilor.

Biroul de presă al Prefecturii Argeş

Nota redacţiei – De data aceasta, publicăm comunicatul Prefecturii fără a face niciun comentariu, însă, o vom face zilele următoare.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here