Ministrul Sănătăţii, dr. Victor Costache (foto), a anunţat ieri că, în urma tragediei petrecute la Piteşti, căreia i-a căzut victimă copilaşul anesteziat la clinica Teddy Care din Piteşti, a dispus verificări la toate cabinetele stomatologice din ţară.

„Este într-adevăr o tragedie… În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet… a fost complet închisă…

Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre… Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete; în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări, în unele cazuri, în cabinetele stomatologice din ţară”, a declarat ministrul Costache, pentru postul TV Realitatea Plus.

Potrivit ministrului, anestezicul folosit asupra copilului (mort, ieri, la un spital din Bucureşti) propofolul, e acelaşi care l-a ucis şi pe faimosul cântăreţ Michael Jackson; acesta nu trebuia administrat sub nicio formă într-o unitate medicală care nu are aparatură de terapie intensivă-reanimare.

Anestezicul care poate ucide, administrat incorect şi unde nu trebuie

Or, clinica Teddy Care din Piteşti nu are aşa ceva, motiv pentru care, înainte de a fi închisă, fusese amendată cu 20.000 de lei de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

„În cabinetele stomatologice din România se foloseşte pe scară largă anestezia generală intravenoasă cu propofol, fără să existe autorizație pentru această procedură; vorbim aici de o practică de zi cu zi, nu de un fenomen punctual”, a mai punctat ministrul Costache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here