În urmă cu câteva minute (în jur de ora 15,30), ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a oferit reporterilor televiziunilor din Capitală câteva declaraţii referitoare la incidentul de la clinica stomoatologică Tedd Care din Piteşti.

Reamintim că, în urma unei anestezii efectuate de dr Adrian Dinescu, premergătoare unei obturaţii de canal, un copil de numai patru ani din Piteşti a făcut stop cardio-respirator şi a fost transportat, în stare foarte gravă, în comă, la un spital din Bucureşti.

În faţa camerelor de luat vederi, ministrul Costache a declarat: „Avem la Piteşti reprezentanţi ai Corpului de Control (al ministrului Sănătăţii – n.r.) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Deocamdată, aşteptăm concluziile de acolo, după care vom lua deciziile care se impun. Ştiu că e un eveniment cu impact emoţional puternic, însă, nu trebuie să judecăm la cald, doar după indicii…

… Vă pot spune, însă, că am dispus controale şi la alte cabinete stomatologice unde se mai practică astfel de anestezii… vă asigur că vom fi fermi şi suntem gata să luăm măsuri clare… mergem, dacă e cazul, până la suspendarea autorizaţiei de funcţionare (lucru ce echivalează cu închiderea unităţii medicale în culpă – n.r.).

Toate aceste măsuri le vom dispune, repet, după ce vom avea toate datele la îndemână”, a declarat ministrul Victor Costache (el însuşi medic, doctor în medicină, chirurg cardiac cu bună reputaţie).

În perioada imediat următoare, vor fi analizate medicamentele utilizate la anestezie de medicul anestezist, instrumentarul folosit, dozarea anestezicelor etc.

Starea copilului, internat la secţia de Reanimare a Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, este în continuare foarte gravă, potrivit declaraţiilor ministrului Costache.

sursa foto: Facebook/Victor Costache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here