Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat azi că există o mare probabilitate ca numărul de cazuri de noi infectări cu coronavirus să crească în cursul lunii septembrie.

Aceasta pe fondul noilor măsuri luate de Guvern, de a permite redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, teatrelor şi cinematografelor, lucru despre care am informat chiar azi.

De asemenea, trebuie avut în vedere că la mijlocul lunii va începe şi şcoala, or, în condiţiile în care mulţi copii vor reveni în clase, riscul de apariţie a noi cazuri de infectare este serios.

„Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile cu capacitate închisă, teatre, cinematografe…

…Tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută”, a declarat ministrul Tătaru.

În imagine, ministrului Sănătăţii, în vizită la Piteşti, i se ia temperatura la intrarea în clădirea care adăposteşte Prefectura şi Consiliul Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here