La finele săptămânii trecute, unul dintre foarte puţinii miniştri ştiutori de carte din Guvernul Dăncilă, Victor Negrescu (titularul portofoliului de Afaceri Europene) şi-a prezentat demisia.

Faptul pune într-o poziţie şi mai delicată autorităţile române, întrucât ţara noastră urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019.

Dl Negrescu n-a oferit nicio explicaţie gestului său de a părăsi intempestiv Guvernul Dăncilă, preferând să spună că „…Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am, atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte”.

Demisia dlui Victor Negrescu pică foarte prost pentru Puterea PSD-ALDE, şi din două alte motive, dincolo de faptul că dumnealui era, evident, un ministru cu un cap peste ceilalţi din punct de vedere intelectual.

Pică prost pentru că era unul din foarte puţinii miniştri cu o imagine bună la Bruxelles (Victor Negrescu a fost profesor universitar, europarlamentar şi, spre deosebire de fosta sa şefă din Guvern, vorbeşte corect nu numai româna, ci şi franceză, engleză şi italiană).

În plus, dumnealui s-a ocupat nemijlocit, în detaliu, de preparativele necesare pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Or, plecarea sa lasă preparativele acestea în aer.

Pe linie de partid, dl Negrescu este vicepreşedinte al organizaţiei PSD Alba, dar şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here