Ministrul Mediului: „În România, sistemul de gospodărire a pădurilor e bine reglementat şi sever”. Pe ce lume trăieşte Barna Tanczos?

Date:

Share post:

Ministrul Mediului, Barna Tanczos (UDMR) a surprins, azi, declarând în presa pro-guvernamentală de la Budapesta că „România are un sistem de gospodărire a pădurilor bine reglementat şi sever” şi că el personal „nu e de acord cu noua propunere de strategie a Comisiei Europene privind gospodărirea pădurilor”. Această strategie îşi propune, între altele, împădurirea zonelor defrişate de pe continent cu nu mai puţin de 3 miliarde de copaci, pentru reducerea poluării, în speţă a emisiilor de dioxid de carbon.

Poziţia ministrul Tanczos e cu atât mai surprinzătoare cu cât ţara noastră e fruntaşă la nivel european în ceea ce priveşte tăierile ilegale de arbori. Potrivit cifrelor furnizate prin intermediul Inventarului Forestier Naţional, la noi în ţară au fost tăiaţi ilegal, în ultimii cinci-şase ani, aproximativ 20 de milioane de metri cubi de lemn.

Mai mult decât atât, în luna februarie a anului trecut, Comisia Europeană a declarat procedurile de infringement împotriva României, procedură prin care ţara noastră va fi obligată să pună în practică directivele europene în materie de reducere a poluării aerului, şi de combatere a defrişărilor ilegale de păduri.

În vârstă de 45 de ani, ministrul Barna Tanczos e de loc din Harghita (Miercurea CIuc), zonă despre care se ştie că e un pol al tăierilor ilegale de copaci, alături de judeţul nostru, Argeş, şi de judeţe precum Suceava, Mureş sau Hunedoara. Să nu fi auzit şi să nu-l fi cunoscut ministrul Barna Tanczos pe răposatul Attila Verestoy, cel supranumit „drujba lui Dumnezeu”?

Dl Tanczos a declarat că se opune planului european de împăduriri pentru că nu ar fi existat discuţii şi consultări prealabile cu statele memebre, însă, un comunicat de presă al Executivului european îl contrazice pe ministrul UDMR.

Barna Tanczos, ministrul Mediului

„S-a organizat o consultare publică deschisă prin intermediul site-ului web al Comisiei Europene, în toate limbile oficiale ale UE, primindu-se peste 19.000 de răspunsuri. De asemenea, au avut loc consultări specifice cu autoritățile competente ale statelor membre ale UE responsabile, cu ONG-urile, cu mediul academic și cu organizațiile internaționale”, se menţionează în documentul citat.

sursa foto: Munţii Noştri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum vede cultul creştin Martorii lui Iehova jertfa lui Isus Cristos

Despre cultul Martorii lui Iehova ştim, în general, prea...

Schimbări pe liniile de transport Publitrans dintre Piteşti şi Ştefăneşti

Două dintre liniile de transport Publitrans dintre Piteşti şi...

Cele 74 de localități din ţară, unde sunt amplasate camere fixe pentru verificarea rovinietelor

CNAIR a făcut publică lista lista localităților unde au...

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul de la Miami

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, și-a...

FIFA, interdicţie de transferuri pentru Campionii FC Argeş

Clubul Campionii FC Argeş are interdicţie de a mai...