Ministrul francez al Economiei, către Renault: Mai uşor cu investiţiile în străinătate, dacă vreţi bani de la Guvern

Date:

Share post:

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat, la finele săptămânii trecute, într-un interviu acordat ziarului „Le Figaro”, că grupul Renault ar trebui să nu mai investească în capacităţi de producţie peste hotare.

Declaraţia ministrului vine în contextul în care grupul Renault a cerut un ajutor guvernamental de cinci miliarde de euro Guvernului de la Paris, pentru a putea face faţă crizei pricinuite de pandemia de coronavirus.

În acest scop, pe lângă cererea de sprijin financiar, grupul Renault a demarat şi o amplă operaţiune de tăieri de costuri la nivelul întregului grup. Lucru despre care am relatat, vinerea trecută.

Lucrurile sunt un pic mai complicate, cel puţin aşa reiese din interviul ministrului Le Maire.

Potrivit acestuia, Renault trebuie să îndeplinească nişte condiţii pentru a primi cele 5 miliarde de la Guvernul francez.

Una dintre acestea ar fi, zice ministrul Economiei de la Paris, să nu mai investească în dezvoltarea de capacităţi de producţie peste hotarele Franţei.

De asemenea, grupul Renault a fost, practic, somat să menţină în Franţa cele mai avansate tehnologii de care dispune.

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei

Cerinţa de a nu mai investi în capacităţi de producţie din străinătate ar putea afecta şi uzina Dacia de la Mioveni. Din această perspectivă, pare din ce în ce mai puţin probabil ca prima Dacia electrică din istoria mărcii (Spring) va fi produsă cândva în România.

Totuşi, Dacia Spring nu beneficiază de „cele mai avansate tehnologii” de care dispune Renault şi pe care ministrul Le Maire le cere păstrate în Franţa, aşa că viitorul românesc al Daciei Spring nu e întru totul compromis.

sursa foto: Le Figaro, politico.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular