Într-o declaraţie oferită ieri postului TV Digi24, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că la nivel guvernamental s-a luat deja decizia ca examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională să se susţină exact ca şi în anii precedenţi.

Astfel, potrivit dnei Anisie, examenul de Evaluarea Națională începe în data de 15 iunie, iar Bacalaureatul, o săptămână mai târziu, în 22 iunie.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei

Elevii care sunt bolnavi sau se vor găsi în izolare/carantină, vor susţine examenul în săli separate, cu respectarea metodologiei în vigoare şi care „prevedere astfel de situaţii”, potrivit dnei ministru.

Declaraţiile Monicăi Anisie vin să respingă, astfel, cererea formulată de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, care a cerut ca anul acesta să nu se mai susţină nici Evaluarea Naţională, nici Bacalaureatul.

Dl Hăncescu ar fi dorit ca diplomele de Bacalaureat să se obţină fără examen, pe baza mediilor din liceu la materiile respective.

„Eu, dacă aș fi ministrul Educației, aș lua în calcul varianta de a încheia mediile școlare cu rezultatele pe care le au elevi. Pentru că un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă”, declarase zilele trecute preşedintele FSLI colegilor de la site-ul de specialitate edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here