Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat astăzi, că după 15 mai, preţul unei măşti de protecţie va fi în jurul a 2 lei.

Ţinând cont, că după 15 mai, când se va ridica starea de urgenţă, purtarea măştilor de protecţie în spaţii publice închise,  în magazine, mijloace de transport în comun şi locul de munca este obligatorie, un preţ cât mai mic la măşti ar fi vital pentru mulţi români.

„Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor. Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a spus Popescu, la Digi 24, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here