Ministrul de Interne din Austria se opune aderării României la Schengen. În ianuarie, Lucian Bode îi mulţumea pentru susţinere

Date:

Share post:

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a anunţat azi că ţara sa se opune extinderii spaţiului de liberă circulaţie Schengen, deci implicit şi aderării României la acest spaţiu.

Oficialul austriac a declarat televiziunii publice din ţara sa, citată de ziarul german Der Standard, că Austria nu va fi de acord cu extinderea spaţiului Schengen: „Austria face acest lucru pentru că este în joc și securitatea oamenilor din această țară… Dacă un sistem nu funcționează, nu poate fi făcut și mai mare”, a subliniat Gerhard Karner (foto sus).

Acelaşi domn Karner a mai declarat unui post de radio austriac că, referitor la extinderea Schengen, „există un nu clar din partea mea, ca ministru de Interne, responsabil cu securitatea”.

Ministrul Gerhard Karner, citat de ziarul german Der Standard

Nu este pentru prima dată când Austria se opune aderării României la Schengen. O poziţie similară, la fel de intransigentă, a exprimat de mai multe ori şi fostul cancelar Sebastian Kurz, ultima dată în 2019.

Revenind la opoziţia manifestată de actualul ministru austriac de Interne, Gerhard Karner, trebuie spus că în luna ianuarie a acestui an, ministrul nostru de Interne, „doctorul” Lucian Bode, a efectuat o vizită în Austria, după care a notat pe site-ul său următoarele:

„Obiectivul prioritar al României rămâne aderarea la spațiul Schengen, sens în care i-am mulțumit omologului meu pentru susținerea dată (sublinierea noastră – n.r.) în ceea ce privește adoptarea unei decizii de aderare la spațiul Schengen, aceasta fiind reiterată și în cadrul discuțiilor de astăzi”.

De unde se vede câtă dreptate avea profesorul universitar Cristian Preda atunci când, referindu-se la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, spunea: „Avem de-a face cu o ilustrare desăvârșită a analfabetismului funcțional: Bode nu procesează ce citește”. (Detalii, aici).

sursa foto: printscreen DerStandard.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...