Bazil Popovici
Bazil Popovici

Parchetul general al României a deschis un dosar penal, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Acuzaţia este că şi-a numit fiul vitreg, Sorin Adrian Pîrvulescu, în postul de consul general al României la Strasbourg. Numirea feciorului lui Meleşcanu pe postul de consul general a fost semnată chiar de tatăl său vitreg şi contrasemnată de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Presa a semnalat, la vremea respectivă, acest act de nepotism flagrant.

Dosarul penal la Parchetul General a fost deschis ca urmare a plângerii depuse de profesorul universitar de cultură şi civilizaţie franceză Vasile Bazil Popovici, de la Universitatea de Vest din Timişoara, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia.

Acesta a acuzat faptul că nu a fost numit pe postul oferit băiatului lui Meleşcanu, deşi câştigase un concurs, exact pentru acest post, încă din 2016.

Practic, dl Popovici (în imagine) e de părere că i s-a „furat” postul, deşi e tobă de carte, pentru ca la Strasbourg să ajungă protejatul ministrului de Externe Meleşcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here