Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui (USR, în imagine) a anunţat azi că marţi se va lansa schema de despăgubire pentru industria ospitalităţii (hoteluri, baruri, restaurante, cafenele, pe scurt HoReCa), grav afectată de restricţiile antipandemie.

Potrivit acestei scheme de despăgubire, firmele vor primi de la stat o despăgubire de 20% din diferenţa între cifra de afaceri din 2020 şi cea din 2019.

„Statul român a închis firme în perioada pandemiei. Nu mai intrăm în amănunte. E bine că ne revenim la normal cât mai repede. Dar totuşi, statul a fost mereu acolo pentru a-şi lua partea prin multe taxe şi impozite când acestor firme le-a mers bine. Acum trebuie să fie acolo şi la greu, mai ales atunci când acel greu este impus de stat. Firmele vor primi despăgubire 20% din diferenţa între cifra de afaceri din 2020 şi cea din 2019. Procedura de aplicare este simplă şi 100% online…

… Pentru prima dată în istoria României, programul este făcut în aşa fel încât să fie imposibil de manipulat de către politicieni sau funcţionari. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care unii sunt supăraţi. Erau obişnuiţi să poată alege ei cine primeşte şi cine nu primeşte bani publici. Nu de alta, dar niciodată nu e buget suficient pentru toţi… Toţi cei care aplică (adică toţi cei care solicită, am tradus noi în româneşte romgleza ministrului Năsui – n.r.) şi sunt eligibili vor primi bani”, a scris ministrul Năsui pe pagina sa de Facebook.

El a mai explicat că, în cazul în care cererile antreprenorilor din ospitalitate depăşesc bugetul maxim alocat, „toată lumea va fi plătită proporţional din acel buget maxim”.

Dacă sunteţi în situaţia de a fi eligibil pentru astfel de sprijin de la stat, vă recomandăm serviciile firmei de consultanţă Aria United, care e specializată, între altele, şi în intermedierea unor astfel de demersuri. Detalii găsiţi accesând link-ul de mai jos:

https://ariaunited.com/ajutor-de-stat-horeca-2021-in-contextul-pandemiei-de-covid-19/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here