Militarul român ucis azi, în Afganistan, un caporal de 38 de ani, din Buzău

Date:

Share post:

„Încă un camarad care şi-a dus până la capăt jurământul faţă de ţară – caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi

Ciprian și-a pierdut viața în urma exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone (Zona Verde – n.r.) din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu”, a anunţat azi biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Informaţia face referire la atentatul care a avut loc azi dimineaţă, la Kabul, şi care a provocat cel puţin cinci decese şi a rănit alte aproximativ 25-30 de persoane.

Caporalul Polschi, militarul român ucis în atentat, locuia în oraşul Buzău, avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în Armata României din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

„Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război”, a mai informat MApN.

Biroul de presă al Preşedinţiei a confirmat faptul că şi caporalul Polschi va fi decorat, la fel ca şi celălalt cetăţean român, ucis acum trei zile în atacul asupra Ambasadei României şi a cărui identitate nu a fost, încă, făcută publică.

sursa foto: Ministerul Apărării Naţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular