„Lupta împotriva coronavirus este folosită ca pretext de către guvernul ungar pentru a controla spaţiul media independent şi pentru a introduce un sistem de cenzură.

În data de 30 martie 2020, Parlamentul Ungariei a adoptat o modificare a codului penal, care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru cei care publică “informaţii neadevărate” care îngreunează sau zădărnicesc lupta împotriva coronavirus”, au scris azi colegii de la portalul de presă trilingv (română, maghiară şi engleză) din Cluj Napoca, „Atlatszo Erdely”.

„Modificarea face parte din Legea anti-coronavirus adoptată de Parlamentul de la Budapesta care a instituie un regim juridic extraordinar şi care îi conferă drepturi discreţionare lui Viktor Orbán.

Potrivit legii, premierul Viktor Orban are posibilitatea de a guverna prin ordonanţe de urgenţă, fără votul Parlamentului, pe o perioadă nedefinită. Mai mult, Orbán va putea suspenda sau modifica şi legile care sunt deja în vigoare”, se mai arată în articolul respectiv, semnat de Zoltan Sipos.

Practic, din clipa asta încolo, nu mai e nicio deosebire între Vladimir Putin şi Viktor Orban. De fond, oricum nu prea mai era de ceva vreme. Acum nu mai e nici măcar de formă.

Articolul citat îl puteţi citi integral dând click pe link-ul de mai jos:

https://atlatszo.ro/ro/romana/ungaria-pana-la-5-ani-de-inchisoare-pentru-publicarea-unor-stiri-false/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here