Micul Luca Guţă (7 ani), suferind de leucemie, are nevoie de ajutor pentru un transplant de măduvă în Italia

Date:

Share post:

Până acum, pentru salvarea vieţii lui Luca Guţă s-au strâns 10.463 de euro din totalul de 20.000.

La doar 7 ani ai săi, Luca Guţă a suferit deja cât alţii într-o viaţă. Suferă de leucemie. Şansa lui la o viaţă e o operaţie în Italia, unde s-a găsit un spital dispus să-l trateze.

Calvarul familiei Guță a început în urmă cu trei ani. Luca se plângea că îl doare unul dintre brațe, așa că părinții l-au dus la medic. După mai multe vizite la spital, doctorii au decis să îi pună mâna în gips. Pentru că durerile nu conteneau, a fost supus unor investigații amănunțite. Copilul a fost diagnosticat cu Leucemie acută limfoblastică cu celule B.

Luca Guţă

CITIŢI ŞI: Rupi Gabor, omul care nu oboseşte să ajute copiii şi tinerii abuzaţi, pe care nu-i mai ajută nimeni

Un diagnostic crud

„Am simțit cum timpul se oprește, iar realitatea începe să se distorsioneze în fața ochilor mei. Medicul încerca să-mi explice diagnosticul, însă cuvintele lui se dizolvau în eter fără să le pot prinde sensul. Eram îngenuncheată! O durere ascuțită îmi apăsa pieptul făcându-mă să simt o greutate insuportabilă.

Am simțit cum teama mă cuprinde, iar lacrimile stăpânite cu greu, îmi ard în ochi. Întrebările îmi asaltau mintea, iar viitorul părea întunecat și incert”, ne-a povestit mama băiatului cu lacrimi în priviri.

Luca a fost însă puternic și după 6 luni de tratament chimioterapeutic intravenos, efectuat într-o clinică din Italia, boala nemiloasă a bătut în retragere. Familia ar fi vrut să se stabilească la Roma ca să poată avea mai ușor grijă de Luca, dar situația financiară nu le-a permis părinților să facă mutarea atât de necesară.

CITIŢI ŞI: Un bebeluş din Valea Mare Pravăţ are nevoie de ajutor în lupta cu o boală genetică atroce

Rezolvarea, transplantul de măduvă de la cineva din familie

„Am continuat să venim la control la fiecare 4 luni, am făcut analize peste analize de verificare și în țară, iar când speram că am scăpat de calvar… medicii ne-au anunțat că boala a recidivat. Singura șansă pe care o are acum Luca este un transplant de măduvă.

Așa că am revenit de urgență în Italia. Toată familia a făcut teste de compatibilitate: eu, soțul și fiul nostru cel mare. Încă așteptăm rezultatele să vedem cine poate fi donatorul. După operație va trebui să rămânem aici cel puțin un an, pentru spitalizări, controale, analize.

Cheltuielile ne depășesc însă posibilitățile financiare, chiria este extrem de mare. Avem nevoie de aproximativ 22.000 de euro, în condițiile în care tratamentele sunt suportate de asigurarea medicală pe care am încheiat-o cu statul italian”, ne-a mărturisit extrem de îngrijorată Daniela, mama lui Luca.

Mai multe detalii despre cazul copilului, aici.

CITIŢI ŞI: Un copilaş de 12 ani are nevoie de ajutor ca să poată merge pe propriile-i picioare

Cum poate fi ajutat Luca Guţă?

„Leucemia nu trebuie să fie o sentință. Am văzut împreună de nenumărate ori cum empatia, solidaritatea și sprijinul financiar pot schimba destine. Luca și familia lui au trecut deja prin multe încercări. Orice donație cât de mică înseamnă o rază de speranță pentru un copil de 7 ani care se luptă să învingă o boală nemiloasă. Fiecare gest contează și fiecare inimă generoasă poate desena un zâmbet pe chipul micuțului Luca”,a spus Vlad Plăcintă, președintele asociației „Salvează o inimă”, care se străduieşte să-l ajute pe copil.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/luca-guta/
Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22

sursa foto: asociaţia „Salvează o inimă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...