Azi, la Mărăcineni, a avut loc un accident rutier uşor, produs între un autoturism şi un microbuz ce transporta persoane, soldat doar cu pagube materiale, fără nici o victimă. Aparent, un fapt banal, nedemn măcar de a fi consemnat.

Însă… în urma verificărilor efectuate de către poliţiştii argeşeni care s-au deplasat la evenimentul rutier care a avut loc pe DN 73, pe raza localităţii Mărăcineni… au depistat că microbuzul de transport persoane, condus de un bărbat de 38 de ani, din Piteşti, care efectua transport de persoane prin cursă regulată specială, avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare ce nu corespundea seriei de șasiu a mijlocului de transport, ci unui alt autovehicul.

Altfel spus, microbuzul avea numere de înmatriculare false.

„În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 alin. 2 din Codul Penal – punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

De asemenea, în urma protocolării evenimentului rutier, conducătorul mijlocului de transport persoane a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, pentru neacordare de prioritate în urma căreia a fost produs un eveniment rutier, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, ne-a transmis Poliţia Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here